İsrail askerleri Batı Şeria’da iki eski Filistinli milletvekilini gözaltına aldı

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyindeki El-Halil kentinde iki eski Filistin milletvekilini gözaltına aldı.

Haberler 27.07.2020 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

KUDÜS - srail askerleri, igal altndaki Bat eriann güneyindeki El-Halil kentinde iki eski Filistin milletvekilini gözaltna ald.

Görgü tanklarndan alnan bilgiye göre, srail askerleri El-Halilde eski milletvekilleri Hatim Kuffeye ile Nayif er-Rucubu evlerine düzenledii basknla gözaltna ald.

Görgü tanklar, srail askerlerinin Kuffeyeyi gözaltna aldktan bir süre sonra serbest braktn belirtirken, Rucubun hala gözaltnda tutulduunu aktard.

Filistin slami Direni Hareketinin Hamasn Filistin Parlamentosundaki Deiim ve Islah Bloku üyesi olan Kuffeye ile Rucub, daha önce de birçok defa gözaltna alnmt.

FLSTN ESK VEKL GÖZALTINA ALINDI

gal altndaki Bat eria ve Dou Kudüste sk sk evlere baskn düzenleyen srail güçleri, çeitli iddialarla Filistinlileri gözaltna alyor.

Bat eria ve Dou Kudüste sradan hale gelen gözaltlar sonras aralarnda kadn ve çocuklarn da bulunduu Filistinlilerden bazlar günlerce gözalt merkezlerinde tutuluyor.

Filistin resmi kaynaklarna göre, srail hapishanelerinde hl 365i idari tutuklu, 160 çocuk, 41i kadn olmak üzere 4 bin 700 Filistinli bulunuyor.

srail, idari tutukluluk adn verdii uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayal olarak 1 ila 6 ay alkoyabiliyor.

Tutuklunun, srailin güvenlii için tehlike tekil ettiine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadnda bile bulunmadan tutukluluk süresini 5 yla kadar uzatabiliyor.

Ana Sayfaya Git