İsrail askerleri Batı Şeria'daki gösteriye müdahale etti

İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus kentinde Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto eden Filistinlilere müdahale ettiği belirtildi.

Haberler 06.01.2018 - 09:44 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin Halk Direni Komiteleri Koordinatörü Murad Itivi, yapt yazl açklamada, souk ve yal hava koullarna ramen Nablusa bal Kefr Kaddum beldesinde Yahudi yerleim birimleri ve Ayrm Duvar kart büyük bir gösteri düzenlendiini aktard.

Itivi, srail askerlerinin gösteriye plastik mermi ve göz yaartc gaz kullanarak müdahalede bulunduunu, birçok Filistinlinin gaz nedeniyle boulma tehlikesi geçirdiini ifade etti.

SRAL ASKERLER MÜDAHALE ETT

Öte yandan igal altndaki Bat eriann Belin, Naaleyn ve Maasara beldelerinde de benzer gösteriler düzenlendii bildirildi.

Filistinde 2000 ylnda patlak veren Aksa ntifadasnn (2. ntifada) ardndan srail yönetimi, 2002 ylnda güvenlik gerekçesiyle Bat eria ile srail arasna Ayrm Duvar inasna balamt. Ayrm Duvar nedeniyle Bat eriadaki üç milyona yakn Filistinli igal altndaki Dou Kudüs ve sraile geçi yapamyor.

Ayrm Duvar ve yasa d Yahudi yerleim birimleri inasna kar her cuma düzenlenen gösterilere srail askerleri gerçek ve plastik mermi, göz yaartc gaz ve tazyikli atk suyla müdahale ediyor.

Ana Sayfaya Git