İsrail askerlerinin öldürdüğü 5 Filistinli toprağa verildi

İsrail ordusunun bu sabah Tulkerem'de bir mülteci kampına düzenlediği baskında öldürülen 2 Filistinli ile mart ayında Nablus'ta öldürülen ancak naaşları dün teslim alınabilen 3 Filistinli için cenaze törenleri düzenlendi.

Haberler 06.05.2023 - 18:14 Son Güncelleme : 06.05.2023 - 18:14

İşgal altındaki Batı Şerianın Tulkerem ve Nablus kentlerinde düzenlenen cenaze törenlerine binlerce Filistinli katıldı.

İsrail ordusunun bu sabah Tulkeremdeki Nurşems Mülteci Kampına düzenlediği baskın sırasında öldürülen Filistinli Samir eş-Şafii (22) ile Hamza Haryusun (22) naaşı, Es-Selam Camisinde kılınan cenaze namazının ardından kamptaki mezarlığa defnedildi.

İSRAİL SAHA İNFAZLARINI SÜRDÜRÜYOR

Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Mülhem, Tulkeremde 2 Filistinlinin öldürülmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, İsrailin uluslararası hukuku ve insan haklarını hiçe sayarak saha infazlarına devam ettiğini belirtti.

Mülhem ayrıca Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyyenin bu korkunç suçlardan tamamen işgal makamlarını sorumlu tuttuğunu aktardı.

NAAŞLARI İKİ AY ALIKONULAN 3 FİLİSTİNLİ BUGÜN TOPRAĞA VERİLEBİLDİ

Öte yandan 12 Martta Nablusta İsrail güçlerince öldürülen ancak cenazelerinin dün teslim alınabildiği 3 Filistinli de binlerce kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından kentteki Garbiyye Mezarlığına defnedildi.

İsrail güçlerinin, 12 Martta Nablus kenti yakınlarındaki saldırısında 3 Filistinli hayatını kaybetmişti.

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, yaptığı açıklamada, Nablusta çıkan silahlı çatışmada 3 Filistinlinin öldürüldüğünü, bir kişinin de gözaltına alındığını belirtmiş, olayda İsrail askerlerinden yaralanan olmadığını bildirmişti.

Aslanların İni isimli Filistinli silahlı grup, işgal altındaki Batı Şerianın kuzeyinde İsrail güçlerinin öldürdüğü 3 kişinin, grubun mensubu olduğunu duyurmuştu.

Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Sivil İşler Genel Kurulundan dün yapılan açıklamada, Nablustaki ekiplerin, İsrail askerleri tarafından 12 Martta öldürülen Udey Osman eş-Şami, Cihad Muhammed eş-Şami ve Muhammed Raad Dibeykin naaşlarını teslim aldığı belirtilmişti.

İsrail güçleri, bu sabah Nurşems Mülteci Kampına düzenlediği baskın sırasında kamptaki silahlı gruplarla çatışmış, olaylarda 2 Filistinli hayatını kaybetmişti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail güçlerince öldürülen Samir Şafii (22) ve Hamza Haryusun (22) naaşlarının Dr. Sabit Devlet Hastanesine götürüldüğü belirtilmişti.

Ana Sayfaya Git