İsrail askerlerinin şehit ettiği 3 Filistinli son yolculuğuna uğurlandı

Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemleri sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olan 3 Filistinli için cenaze töreni düzenlendi.

Haberler 12.08.2018 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gazze snrndaki Büyük Dönü Yürüyüü eylemleri srasnda srail askerlerinin açt ate sonucu ehit olan 3 Filistinli için cenaze töreni düzenlendi.

Biri gönüllü salk görevlisi 3 Filistinlinin naa, binlerce kiinin katlmyla Refah kentindeki Bilal bin Rabah ve Bedir camilerinde klnan cenaze namazlarnn ardndan topraa verildi.

Abdullah el-Ktati (22), Ali el-Alul (55) srail askerlerinin Büyük Dönü Yürüyüü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen barçl gösterilere müdahalesi sonucu dün ehit olmutu.

srail askerlerinin dünkü saldrs srasnda ar yaralanan Ahmed Ebu Luli (40) isimli Filistinli ise bugün ehit olmutu.

Filistinliler, Toprak Gününün 42. yl nedeniyle 30 Marttan bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda Büyük Dönü Yürüyüü ad altnda barçl eylemler düzenliyor.

srail askerleri, sürgün edildikleri topraklarna geri dönmeyi ve 2006dan beri Gazzeye uygulanan hukuksuz ablukann kaldrlmasn talep eden sivil halkn üzerine gerçek mermilerle ate açyor.

srail askerlerinin 30 Marttan bu yana devam eden barçl gösterilere müdahalesinde u ana kadar 160tan fazla kii ehit oldu.

Ana Sayfaya Git