İsrail Başbakanı Netanyahu koalisyon hükümetini kuramadı

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeterli desteği bulamadığı için koalisyon hükümetini kurmakta başarısız oldu.

Haberler 06.05.2021 - 02:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs

Cumhurbakan Reuven Rivlinin Netanyahuya koalisyon hükümetini kurmak için verdii 28 günlük yasal süre, gece yarsnda sona erdi.

Koalisyon hükümetini kuramayan Netanyahu, görevi Cumhurbakan Rivline iade etti.

Rivlin, Twitter hesabndan paylat mesajda, Netanyahunun, koalisyon hükümeti kuramad konusunda kendisini gece yarsndan önce bilgilendirdiini belirtti.

Rivlinin adm merak ediliyor

Cumhurbakan Rivlinin, koalisyonu kurma görevi için yeni bir isim mi belirleyecei yoksa söz konusu görevi meclise mi gönderecei henüz bilinmiyor.

Yerel basnda çkan haberlerde, Rivlinin koalisyonu kurma görevini Netanyahunun rakibi ve Yesh Atid (Gelecek Var) Partisi Lideri Yair Lapid veya Yamina Partisi Lideri Naftali Bennette verebilecei dile getiriliyor.

Lapid veya Bennett görevlendirilse de her iki ismin de koalisyonu kurmak için yeterli destei bulmakta oldukça zorlanaca ifade ediliyor.

srailde 23 Martta yaplan seçimlerde hiçbir parti, hükümeti kurmak için gerekli Meclis salt çounluu olan 61 milletvekiline ulaamamt.

Netanyahu ve ona destek vereceklerini açklayan partiler 52, Netanyahu kart blok ise 57 milletvekilinde kalmt.

Mecliste 7 sandalyesi bulunan Bennettin partisi Yamina ile 4 milletvekiline sahip Ortak Arap Listesi her iki blokun da kesin olarak içinde yer almad.

Ana Sayfaya Git