İsrail Batı Şeria'da Filistinlilere ait bir evi yıktı

Evi yıkılan Filistinli, İsrail askerlerinden önce evine baskın düzenleyen bir grup Yahudi yerleşimci tarafından zorla dışarı çıkarıldıklarını ve darp edildiklerini söyledi.

Haberler 07.08.2018 - 09:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail güçleri, igal altndaki Bat eriann El Halil kenti yaknlarnda Filistinlilere ait bir evi daha ykt.

Evi yklan Aid Sammur isimli Filistinli, AA muhabirine yap açklamada, 70 yl önce ailesi tarafndan ina edilen evinden bu sabah önce bir grup Yahudi yerleimci tarafndan zorla çkarldn sonra da evinin srail askerleri tarafndan yklmasn izlediini anlatt.

El Halilin güneyindeki Beyt el-Bereke bölgesinde bulunan evine sabah saatlerinde srail askerlerinden önce bir grup Yahudi yerleimcinin baskn düzenlediini vurgulayan Sammur, Basknn ardndan srail güçleri gelerek evimi ykt. dedi.

- Kzm da dövdüler

Evini basan Yahudi yerleimciler tarafndan darp edildiklerini belirten Sammur, Kzm da dövdüler. Belki ayaklarn krdlar. imdi ne durumda bilmiyorum. diye konutu.

Yahudi yerleimcilere iaret ederek Bunlar yaknlk deil, ykm istiyor. diyen Sammur, basknn ardndan eyalarnn çkartlp atldn ve evinin yktrldn dile getirdi.

Beyt el-Bereke bölgesinde bekçilik yaptn kaydeden Sammur, yklan evinin yaklak 70 yl önce ailesi tarafndan ina edildiini ifade etti.

El Halilin güneyinde 40 dönümlük bir alan olan Beyt el-Bereke bölgesi, içindeki çeitli binalar ve 1983e kadar hizmet veren hastanesiyle, Filistinlilere ait bir toprak olarak biliniyor.

Ana Sayfaya Git