İsrail Batı Şeria'da inşa halindeki camiyi yıktı

İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde inşa halindeki cami ile bir evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yıktı.

Haberler 03.09.2019 - 11:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Filistin resmi ajans WAFAda yer alan habere göre, El Halil kentinin güneyindeki Cebeli Cevher bölgesine bal Halle Mahallesinde ina halindeki Ümmet Camisi ile bir ev srail güçlerince ykld.

WAFAya konuan El Halildeki Filistinli yetkililer, srail makamlarnn caminin yklacana dair daha önce herhangi bir uyar yapmadna dikkati çekti.

Ykma tepki gösteren Filistinli yetkililer, Ümmet Camisinin yklmasnn Müslümanlarn kutsal mekanlarna kar bir saldr ve provokasyon olduunu ifade etti.

srail makamlarnca, yklan cami ve evin C bölgesinde yer ald ve ruhsatsz olduu iddia edildi.

- srail yönetimi Filistinlilere ait yaplar ykyor

srail, 1967de igal ettii Dou Kudüs ve Bat eriada Filistinlilere ait ev ve yaplar çeitli gerekçelerle ykyor.

Yerel kaynaklar, sadece geçen yl Dou Kudüs ve Bat eriada Filistinlilere ait 538 ev ve i yerinin ruhsatsz olduu veya C bölgesinde ina edildii gerekçesiyle srail tarafndan ykldn belirtiyor.

Filistin ile srail yönetimi arasnda 1995te imzalanan kinci Oslo Anlamas çerçevesinde igal altndaki Bat eria, A, B ve C bölgelerine ayrlmt.

Yüzde 18i kapsayan A bölgesinin yönetimi idari ve güvenlik olarak Filistine, yüzde 21lik B bölgesinin idari yönetimi Filistine, güvenlii sraile devredilirken yüzde 61ini kapsayan C bölgesinin idare ve güvenlii sraile braklmt.

Ana Sayfaya Git