İsrail, El Halil'deki Harem-i İbrahim Camisi'ni Müslümanlara kapattı

İsrail yönetimi, işgal altındaki Batı Şeria'nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camisi'ne iki gün süreyle Müslümanların girişini yasakladı.

Haberler 19.04.2022 - 00:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

El Halil

Harem-i brahim Camisi Müdürü Gassan er-Recebi, AA muhabirine yapt açklamada, srail yönetimi, El Halil slami Vakflar Müdürlüüne Yahudilerin Hamursuz Bayram kutlamalar nedeniyle Harem-i brahim Camisinin pazartesi ve sal günleri için Müslümanlarn giriine kapatldn bildirdi. dedi.

srailin Harem-i brahim Camisini tamamen Yahudi yerleimciler için açmay planladn aktaran Recebi, Cami Müslümanlara ait, Yahudilerin buna hakk yok. ifadelerini kulland.

Fanatik Yahudilerin Hamursuz Bayram nedeniyle Mescid-i Aksaya düzenledii basknlar, son günlerde Dou Kudüs ve Mescid-i Aksada gerginliin trmanmasna neden olmutu.

Harem-i brahim Camisine yönelik ihlaller

gal altndaki Dou Kudüste bulunan Mescid-i Aksann çevresi olarak kabul edilen El Halil kentindeki Harem-i brahim, Mekkedeki Mescid-i Haram ve Medinedeki Mescid-i Nebevi ile Mescid-i Aksadan sonra en kutsal dördüncü cami kabul ediliyor.

srailin 1967den beri igal altnda tuttuu Bat eriada bulunan cami, 25 ubat 1994te sabah namazn klan Müslümanlarn üzerine ate açan Yahudi bir fanatiin eyleminden sonra kapatlm ve açldnda da yarsndan fazlas Yahudilere tahsis edilmi ekilde bölünmütü.

Ana Sayfaya Git