İsrail Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında sağlık personeline yönelik 89 ihlalde bulundu

Filistin Sağlık Bakanı Mey Keyle, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarında sağlık personeline karşı 89 ihlal gerçekleştirdiğini kaydetti.

Haberler 25.05.2021 - 11:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ramallah

Filistin Salk Bakan Mey Keyle, Ramallahda düzenledii basn toplantsnda, srailin Gazzedeki salk merkezlerini hedef aldn, ambulans ve ekiplerin çalmalarn engellediini belirtti.

srailin ayrca yarallarn salk kurulularna ve hastalarn yeni tip koronavirüs (Kovid-19) merkezlerine eriimini de engellediine dikkati çeken Keyle, Bakanlk, salk merkezleri ve ambulans ekiplerine yönelik 89 ihlal tespit etti. Ayrca Gazzeye yönelik saldrlarda iki doktor hayatn kaybetti, bir doktorun durumu ar olmak üzere çok sayda doktor ve hemire yaraland. dedi.

Yaplanlarn uluslararas anlama ve sözlemelerin açkça ihlali anlamna geldiini vurgulayan Keyle, srailin Beyt Hanun, ifa, Endonezya hastaneleri, Hale e-eva, Er-Rimal bata olmak üzere baz salk merkezlerini de bombaladn söyledi.

Gazzeye yönelik saldrlarn ikinci gününden itibaren hazr olmalarna ramen srailin Gazzeye ilaç, tbbi malzeme ve kan üniteleri giriine sadece cumartesi günü izin verdiini anlatan Keyle, Bat eria hastaneleri yarallarn bir ksmn karlamaya hazr. Msr ve Ürdün de ayn ekilde. diye konutu.

Keyle, gal altndaki Kudüsteki hastanelerde srail ordusunun Mescid-i Aksa, eyh Cerrah Mahallesinin yan sra Kudüsün kasaba ve mahallelerindeki vatandalara yönelik saldrlar sonucunda yaralanan 400den fazla yaral tedavi görüyor. Bunlardan 22sinin durumu ar. ifadelerini kulland.

Kudüs hastanelerindeki yarallar ziyaret ettiini belirten Keyle, bu ziyarette yarallarn saysnn çok olmas ve yaralanmalarn vücutlarn üst ksmlarnda olmas nedeniyle srail güçlerinin öldürmek kastyla ate açtklarn fark ettiklerini söyledi.

srailin Gazze saldrlar

srailin abluka altndaki Gazze eridine 10 Maysta balatt saldrlar, Hamas ile varlan atekes dorultusunda 21 Maysta yerel saatle 02.00de sona ermiti.

srail ordusunun Gazze eridine düzenledii saldrlarda 66s çocuk, 39u kadn 248 Filistinli hayatn kaybetmi, 120 binden fazla kii evlerinden olmutu.

Ana Sayfaya Git