İsrail Gazze'ye açılan sınır kapılarını kapattı

İsrail, abluka altındaki Gazze Şeridi'nden atıldığı belirtilen bir roketin Tel Aviv'in kuzey bölgesinde bir eve düşmesinin ardından, İsrail'den Gazze'ye açılan Kerm Ebu Salim ve Beyt Hanun (Erez) sınır kapılarını kapattı.

Haberler 26.03.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail ordusundan yaplan yazl açklamada, Gazzeye ticari ürün giriinin saland tek nokta olan Kerm Ebu Salim ile yolcu geçii için kullanlan Beyt Hanun snr kaplarnn yeni bir karara kadar kapal kalaca belirtildi.

GAZZEDE BALIKçILARIN AVLANMA MESAFES DÜÜRÜLDÜ

Açklamada ayrca Gazzeli balkçlar için 9 deniz mili olan avlanma snrnn düürüldüü belirtilirken, yeni snrn kaç mil olduuna ilikin ise bilgi verilmedi.

Snr kaplarn kapatma karar, Gazzeden atelendii belirtilen bir roketin Tel Avivin kuzeyindeki aron bölgesinde bulunan bir eve dümesinin ardndan geldi.

srail Gazzeye açlan snr kaplarn kapatt

Gazzeden atld söylenen roket, bu sabah aron bölgesinde bir eve dümü, evde bulunan 7 kii yaralanmt.

Yaklak 2 milyon Filistinlinin yaad abluka altndaki Gazze eridinde, 7 snr kapsndan 6s srailin, biri Msrn kontrolünde bulunuyor.

Tel Aviv yönetimi, ordu güçlerinin giri çk için kulland Karare Snr Kapsn 2005te, dier 3 kapy ise 2007de kapatt. srail, son yllarda ticari ürünlerin geçii için Kerm Ebu Salim ve yolcu geçii için Beyt Hanun snr kaplarnn çalmasna izin veriyor.

Ana Sayfaya Git