İsrail Gazze'yi yine vurdu

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin elKasam Tugayları'na ait bazı hedefleri vurduğunu duyurdu. İsrail'in hava saldırısının ardından Gazze'den sınıra yakın bölgelerdeki Yahudi yerleşim yerlerine roket atıldığı ileri sürüldü.

Haberler 15.07.2018 - 09:52 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail ordusundan yaplan yazl açklamada, Gazzeye yönelik hava saldrsnda Kassam Tugaylarna ait olduu ileri sürülen iki tünel ile bir eitim kampnn vurulduu belirtildi.

Hava saldrsnn, Gazzeden srail tarafna roket atlmas iddiasyla ve Hamasn snra yakn bölgelerdeki faaliyetleri nedeniyle düzenledii kaydedildi.

srail medyasnda söz konusu saldrnn ardndan Gazzeden snrna yakn bölgelerde bulunan Ekol ve Akalon Yahudi yerleim yerlerine de roket atld iddia edildi.

Hava saldrsna ilikin Filistinli taraflardan henüz bir açklama yaplmad.

srail taraf, dün geceden bu yana Gazzeden snra yakn bölgelerdeki Yahudi yerleim yerlerine 31 roket atldn ileri sürdü. srail ordusuna ait sava uçaklar bu sabah da Gazzede Kassama ait olduu iddia edilen baz askeri hedefleri vurmutu.

srail ordu sözcüsünden Gazzelilere tehdit

Öte yandan srail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya hesab Twitterdan, Gazzede yaayan Filistinlilere yönelik tehdit gibi bir mesaj yaymlad.

Mesajna 2008, 2012, 2014 yllarnda srailin saldrlar nedeniyle yklan Gazzedeki baz binalarn fotoraflarn ekleyerek, 2018 yl için de soru iareti koyan Adraee, u ifadeleri kulland:

Gazze halknn, Hamas yüzünden son on ylda yaanan ykm unutmadndan eminim. Bu ylki görüntü 2014e göre daha ar olabilir.

srailin 7 Temmuz 2014te balatt Koruyucu Hat Operasyonu ad altnda balatlan ve 51 gün süren saldrlarnda 551i çocuk olmak üzere 2 bin 158 Filistinli ehit olmu, 11 binden fazla kii de yaralanmt.

Filistin makamlar, özellikle hava saldrlar nedeniyle harabeye dönen ehirde 28 bin 366 evin zarar gördüünü, bunlardan 3 bin 329unun tamamen, 23 bin 445inin ksmen ykldn açklamt.

Ana Sayfaya Git