İsrail Genelkurmay Başkanı'ndan Filistin yönetimine övgü!!

İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria’da "Hamas'a destek gösterilerini önlemek için son haftalarda yoğun bir şekilde çalıştığını” söyledi.

Haberler 13.11.2023 - 00:03 Son Güncelleme : 13.11.2023 - 00:04

Haaretz gazetesinin haberine göre Halevi, İsrail Meclisi Dışişleri ve Güvenlik Komitesi üyeleri ve üst düzey İsrailli yetkililerinin Tel Avivde katıldığı bir toplantıda bir konuşma yaptı.

Halevi, toplantıda hazır bulunan aşırı sağcı koalisyon hükümetindeki milletvekilleri Zvi Sukkot ve Limor Son Har-Melechin İsrail ordusunun Batı Şeriadaki tutumuna karşı yaptığı konuşmalara cevap verdi.

Aşırı sağcı vekil Sukkot, Filistinlilerin zeytin hasadı yapmasının çevredeki Yahudi yerleşim birimleri konusunda tehlike oluşturduğunu ve Filistinlilerin hasat yaparak yerleşimlere karşı olası saldırılar için istihbarat topladığı iddiasında bulunarak, İsrail ordusunun hasadı engellemesi gerektiğini savundu.

Halevi, Filistinlilerin tüm hasat sürecinin askeri gözetim altında gerçekleştirildiğini belirterek, zeytinliklerde hasat yapmaya gelen Filistinlilerin Yahudi yerleşimleri için tehdit olmadığını söyledi.

Aşırı sağcı vekil Har-Melechin, ordunun Batı Şeriadaki faaliyetlerine yönelik eleştirisini ise Halevi, İsrail ordusunun Batı Şeriayı sakin bir cephe olarak korumak istediği ve zaten yeterince kapsamlı olan savaşta yeni bir cephe oluşturmak istemediği şeklinde cevapladı.

Halevi, Filistin Yönetiminin, Haması destekleyen gösterileri ve onun İsrailli sivillere yönelik son saldırılarını önlemek için son haftalarda yoğun bir şekilde çalıştığını söyledi.

Halevinin, ABD yönetiminin de Batı Şeriada sükunet ve Filistin yönetimine zarar verilmemesini istediğini belirten açıklamasına, Har-Melech, Kim olduğumuzu unuttuk ve çoğu zaman centiller (Yahudi olmayanlar) ne diyecek diye düşünüyoruz. diye tepki verdi.

Ana Sayfaya Git