İsrail güçleri Doğu Kudüs’te Filistinlilere ait bir binayı yıktı

İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs’ün Silvan Mahallesi'nde Filistinlilere ait bir binayı ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıktı.

Haberler 11.08.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Silvan Topraklarn Savunma Komitesi Üyesi Fahri Ebu Diyab, AA muhabirine yapt açklamada, sraile bal Kudüs Belediyesi ykm ekiplerinin polis eliinde Silvan Mahallesine geldiklerini ve burada bir binay yktklarn söyledi.

Ebu Diyad, Rimah ve Ali Avde adl Filistinli kardelere ait iki katl binann, önceden herhangi bir uyar gönderilmeksizin ykldn belirtti.

srail belediyesinin 10 yllk binay ruhsatsz olduunu gerekçe göstererek yktn ancak belediyenin zaten Filistinlilere ruhsat vermediini ifade eden Ebu Diyab, Bu ykmlar biz Filistinlilerin Silvan ve Dou Kudüsteki varln tasfiye operasyonunun bir parçasdr. dedi.

Ebu Diyab, Bizi Kudüsten atmak istiyorlar. Özellikle Mescid-i Aksann surlarna ksa bir mesafede olan Silvan Mahallesini boaltmak istiyorlar. diye konutu.

Silvan Mahallesi srailin hedefinde

gal altndaki Dou Kudüste Mescid-i Aksann güneyinde yer alan Silvan Mahallesi stratejik öneme sahip. Mahallede ikamet eden çok sayda Filistinli aile srailin ykm ve tehcir politikalar nedeniyle evlerini kaybetme tehdidiyle kar karya.

Silvan Mahallesinin Batn El Hava bölgesinde saylar 86y bulan Filistinli aileden toplam 725 kii, El-Bostan bölgesinde de 1550 kii evsiz kalma korkusu yayor.

srail, Batn El Havada Filistinlilere ait baz evlerin Yahudilere ait araziye ina edildii iddiasyla boaltlmasn istiyor.

El-Bostan bölgesinde ise baz evleri ve dükkanlar imar izni olmad gerekçesiyle ykmay planlyor.

Filistinliler, Mescid-i Aksann güneyinde yer almas ve çok sayda Filistinliye ev sahiplii yapmas nedeniyle Silvann srail tarafndan hedef alndn dile getiriyor.

Fanatik Yahudilerden Mescid-i Aksaya baskn

Öte yandan Kudüs slami Vakflar daresinden yaplan yazl açklamada, 116 fanatik Yahudinin Mescid-i Aksann güneybatsndaki El-Mearibe (Fas) Kapsndan Harem-i erife baskn düzenledii belirtildi.

srail polisinin korumasndaki Yahudi grubun, Harem-i erifin avlularnda dolatktan sonra Mescid-i Aksadan ayrld kaydedildi.

Fanatik Yahudilerin öleden sonra da basknlarn sürdürmesi öngörülüyor.

Harem-i erife fanatik Yahudilerce düzenlenen bu tür basknlar bölgede gerginliin trmanmasna neden oluyor.

Mescid-i Aksa, srail ile Ürdün arasnda 26 Ekim 1994te imzalanan bar antlamasna göre Ürdün Vakflar, slami ler ve Mukaddesat Bakanlna bal Kudüs slami Vakflar daresinin himayesinde bulunuyor.

Ancak Yahudiler, 2003ten bu yana darenin izni olmadan srailin tek tarafl kararyla polis eliinde kutsal mabede giriyor.

Bu girileri baskn olarak nitelendiren Kudüs slami Vakflar daresi, Müslümanlarn egemenliinin ihlal edildiini belirtiyor.

Ana Sayfaya Git