İsrail Hastane vurma hevesinden vazgeçmiş değil!

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesi'ni hedef alma seçeneğinin halen masada olduğunu açıkladı.

Haberler 28.10.2023 - 23:35 Son Güncelleme : 28.10.2023 - 23:49

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, düzenlediği basın toplantısında, Şifa Hastanesinin hedef alınmasına ilişkin bir soruyu cevapladı.

Gazzede binlerce yaralı ve sivilin sığındığı Şifa Hastanesinin hedef alınma ihtimaline ilişkin Hagari, Bu savaşta tüm seçenekler masada. dedi.

Hagari, Yüzlerce Hamas militanı, 7 Ekimdeki saldırının ardından saklanmak için Şifa Hastanesine kaçtı. iddiasında bulundu.

İsrail ordusu, dün binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesini terör faaliyetlerinde kullanıldığı iddiasıyla hedef göstermişti.

Bunun üzerine Gazzedeki hükümetin Medya Ofisi Başkanı Selame Maruf, hastanenin acil servis binasında basın toplantısı düzenleyerek, İsrailin Şifa Hastanesine yönelik tehdidi, yalnızca binlerce hasta ve yaralı için değil, gelecek günlerde işgalin hedefi olup getirilen her yaralı ve hasta için de idam cezası anlamına gelir. ifadelerini kullanmıştı.

İsrailin Şifa Hastanesine ilişkin iddiaları ve grafiklerinin düzmece ve küçük bir çocuğun dahi inanmayacağı yalanlardan ibaret olduğunu söyleyen Maruf, Onların hastalıklı hayal güçlerinin, binlerce sağlık personeli, hasta ve on binlerce yerinden edilmiş kişinin bulunduğu Gazzedeki en büyük sağlık kompleksini tehdit etme noktasına ulaşmasını beklemiyorduk. ifadelerine yer vermişti.

Basın toplantısının ardından Maruf, AA muhabirinin de aralarında bulunduğu çok sayıda uluslararası medya kuruluşu temsilcisini, İsrailin hedef gösterdiği Şifa Hastanesinin tüm tesislerinde gezdirmişti.

GAZZEDE SON DURUM

İsrailin abluka altındaki Gazze Şeridinde yoğun saldırıları nedeniyle bölgedeki sabit hat, cep telefonu ve internet iletişim hizmetleri tamamen kesildi.

İsrail ordusu, hava saldırılarını artırdığını ve kara operasyonlarını genişleteceğini duyurdu.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsraile Aksa Tufanı adıyla kapsamlı saldırı başlattı.

İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridine saldırıya başladı.

Gazzeden düzenlenen saldırılarda 310u asker 1400 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 İsraillinin yaralandığı aktarıldı.

Gazzedeki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrailin Gazzeye saldırılarında öldürülenlerin sayısının 3 bin 195i çocuk, 1863ü kadın olmak üzere 7 bin 703e çıktığını, 19 bin 743 kişinin de yaralandığını duyurdu.

İşgal altındaki Batı Şeriada İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 111 Filistinlinin öldüğü, 1900den fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.

çatışma bölgelerinde, çoğu İsrail bombardımanında 25 gazeteci yaşamını yitirdi.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekimden bu yana İsrail ordusu ile Hizbullah arasında yaşanan çatışmalarda ise 46 Hizbullah üyesinin yanı sıra İslami Cihad Hareketinden 6, Hamastan 3, Hizbullah destekli Sünni Direniş Tugayı mensuplarından da 2 kişi öldü, biri gazeteci 4 sivil hayatını kaybetti.

Lübnan tarafından düzenlenen saldırılarda da 3 İsrail askeri ve bir İsrailli sivil yaşamını yitirdi.

Ana Sayfaya Git