İsrail makamları Kudüs’te Filistinlilere ait bir evi yıktı

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi ekipleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Silvan mahallesinde Filistinlilere ait bir evi ruhsatsız olduğu iddiasıyla yerle bir etti.

Haberler 01.12.2021 - 11:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs

Yerel kaynaklardan alnan bilgiye göre, srail güçleri ykm ilemi için Dou Kudüsün güneyindeki Silvan mahallesinde bulunan Bir Eyyub bölgesine geldi.

sraile bal belediye ekipleri, burada Zeytun ailesine ait prefabrik evi ruhsatsz olduu gerekçesiyle ykt.

Yaklak 5 yl önce ina edilen evde, Filistinli Muhammed Zeytun, ei ve 3 çocuuyla birlikte yayordu.

srailin Dou Kudüsteki ykmlar

gal altndaki Dou Kudüste Filistinlilere imar izni konusunda zorluk çkaran ve yaplan bavurularn tamamna yaknn reddeden srail makamlar, Filistinlilere ait binlerce evi ruhsatsz olduu iddiasyla ykma tehdidinde bulunuyor.

Filistinli kaynaklar, 1967den bu yana Dou Kudüste Filistinlilere ait 5 binden fazla evin srail güçleri tarafndan ykldn kaydediyor.

BM nsani ler Koordinasyon Ofisinin raporuna göre, srail makamlar, 2020de Dou Kudüste onlarca evi ruhsatsz olduu gerekçesiyle ykt. Ykmlar nedeniyle onlarca Filistinli evsiz kald.

sraile bal belediyenin söz konusu uygulamasnn hiçbir hukuki dayana olmadn belirten Filistinliler, bunun srailin yldrma ve ehri Yahudiletirme politikalarnn parças olduunu ifade ediyor.

srail belediyesi çou zaman ykm masraflarn da evi yklan kiilerden tahsil ediyor.

Ana Sayfaya Git