İsrail parlamentosunda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı övdü

İsrail Meclisi Knesset’te İsrail vatandaşı Filistinlileri temsil eden partilerin oluşturduğu Ortak Arap Listesi Bloku Milletvekili Ahmed Tıybi Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan övgüyle bahsetti. Ahmed et-Tıybi'nin açıklamaları Başbakan Netanyahu'nun partisinden tepki gördü.

Haberler 27.04.2020 - 23:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türkiye, dünyaya yapt tbbi yardm desteiyle ilaç olmaya devam ediyor. Filistinlileri temsil eden Ortak Arap Listesi Bloku Üyesi Milletvekili Ahmed et-Tybinin, koronavirüs (covid-19) salgn nedeniyle Türkiyede bulunan srail vatanda Filistinli örencilerin ülkelerine dönüleri için uçak tahsis eden Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan övmesi, iktidardaki Likud partisi milletvekillerinin tepkisine neden oldu.

NETANYAHUNUN PARTS TÜRKYENN YARDIMINI GÖRMEZDEN GELD

Ortak Arap Listesi Bloku bileenlerinden Arap Deiim Hareketi Partisi Genel Bakan Tybinin ofisi tarafndan basnla paylalan videoda, Cumhurbakan Erdoana teekkür eden milletvekili Tybi ile Likud partisi milletvekilleri arasnda tartma yaand görüldü.

ERDOANIN GÖSTERD KNC BR NSAN HAREKET

srail parlemantosu Knessette bir komisyon toplantsnda söz alan Tybi, Türk Hava Yollarna (THY) ait bir uçan, Türkiyede bulunan srail vatanda Filistinli örencileri Tel Aviv yaknlarndaki Ben Gurion Havaalanna getirdiini belirterek, Bu gece evlatlarmz tayan bir uçak daha ini yapt. Bavurumuzun ardndan bu, Türkiye Cumhurbakannn gösterdii ikinci bir insani hareketti. Geçen hafta yine örencilerimizi tayan baka bir uçak daha gelmiti. Cumhurbakan Erdoan, bir hafta içinde Türkiyede bulunan örencilerimizi sraile getirmek için iki uçak tahsis etti ifadelerini kulland.

NETANYAHU ERDOAN LE BARIMAK çN YERLERDE SÜRÜNÜYOR

srail Babakan Binyamin Netanyahunun partisi Likudun milletvekilleri, Tybinin Cumhurbakan Erdoan savunmasna tepki gösterdi. Tybi, ayrca, Sizin lideriniz (Netanyahu) Erdoanla barmak için yerlerde sürünüyor dedi.

Ana Sayfaya Git