İsrail polisi, Mescid-i Aksa’da nöbet tutan Filistinlilere saldırdı

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tutan Filisitinlilere saldırdı. Saldırılarda 215 Filistinli'nin yaralandığı bildirildi.

Haberler 11.05.2021 - 01:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah namazn Dou Kudüsün Eski ehir bölgesinde yer alan Mescid-i Aksada klan binlerce Filistinli, namazn ardndan Mescid-i Aksann avlusunda tekbirler getirerek gösteri düzenledi.

Filistinliler, gösterinin sonrasnda fanatik Yahudilerin baskn yapmasn önlemek için Mescid-i Aksada nöbet tutmaya balad.

srail polisinin Filistinli gence vurma anlar kameraya yansd

Harem-i erifin baz noktalarna barikatlar kuran Filistinliler, Harem-i eriften ayrlmayacaklarn dile getirerek sk sk Canmz kanmz sana feda Aksa slogan att.

Daha sonra Mescid-i Aksaya baskn düzenleyen srail polisi, Filistinlilere göz yaartc gaz, plastik mermi ve ses bombalaryla müdahale etti.

Filistinliler, srail polisinin müdahalesine ta atarak karlk verirken, srail polisi de Harem-i eriftekilere saldrd. Filistin Kzlay Cemiyeti, saldrlar srasnda baz çalanlarnn Mescid-i Aksaya giriinin engellendiini aktard.

Filistin Kzlay: Yaralananlarn says 215e çkt

srail polisinin igal altndaki Dou Kudüste yer alan Mescid-i Aksann içindeki Filistinlilere müdahalesinde yaral says 215e yükseldi.

Filistin Kzlay tarafndan yaplan yazl açklamaya göre, aralarnda ar yaralananlarn da bulunduu 215 kiiden 153ü hastanelere kaldrld.

AA muhabirinin aktard bilgilere göre, srail polisi Mescid-i Aksa alan üzerinde insansz hava arac (HA) uçurdu.

Bunun üzerine çkan olaylarda polis, Kble Mescidi ve Kubbetüs Sahra da dahil olmak üzere Harem-i erifteki tüm Filistinlilere müdahale etti.

Filistin Kzlay: srail polisinin Mescid-i Aksadaki Filistinlilere müdahalesinde yüzlerce kii yaraland

Kudüs slami Vakflar Basn Sözcüsü Firas Dibs de yarallarn hastaneye götürüldüü srada srail polisi tarafndan gözaltna alndn belirtti.

AA foto muhabiri Haruf ikinci kez yaraland

srail polisinin 7 Maystaki müdahalesinde srtna plastik mermi isabet eden AA foto muhabiri Mustafa Haruf, bu kez de Harem-i erifteki olaylar takip ettii srada gösünden ayn ekilde yaraland.

Harufun yan sra yaralanan baka gazetecilerin de bulunduu örenildi.

Fanatik Yahudiler, srailin Dou Kudüsü igal ettii, 1967deki Alt Gün Savann yl dönümünü brani takvimine göre, Kudüs Günü olarak kutluyor. Bu kiilerin oluturduu örgütler, bu yl 9-10 Mays tarihlerine denk gelen Kudüs günü nedeniyle Mescid-i Aksaya baskn çarlar yapmt.

Mescid-i Aksa Vakf Müdürü eyh Ömer El-Kisvani, Harem-i erifin hoparlörlerinden slam dünyasna yardm çarsnda bulunmutu.

Ana Sayfaya Git