"İsrail polisi Mescid-i Aksa'daki her şeyi birbirine kattı"

Mescid-i Aksa Müdürü Şeyh Kisvani: "Mescid-i Aksa bomboş bir halde. Bu durum Arap ve İslam dünyasına açık mesajdır, Aksa kendisine reva görülen duruma ağlıyor. İşgal güçleri Mescid-i Aksa'ya zulmediyor"

Haberler 16.07.2017 - 11:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mescid-i Aksa Müdürü eyh Ömer el-Kisvani, dün yaanan olaylarn ardndan Harem-i erifi kapatan srail polisinin, Mescid-i Aksadaki aramalar srasnda her eyi birbirine kattn belirtti.

Kudüste düzenlenen basn toplantsnda konuan Aksa Müdürü Kisvani, srail polisinin dün gece, Mescid-i Aksaya 15 dakikalna girmesine izin verdiini söyledi.

srail polisi eliinde Aksann içinde incelemelerde bulunduunu ifade eden eyh Kisvani, Mescid-i Aksa bombo bir halde. Bu durum Arap ve slam dünyasna açk mesajdr, Aksa kendisine reva görülen duruma alyor. gal güçleri Mescid-i Aksaya zulmediyor. dedi.

Kisvani, srail polisinin Aksadaki her eye zarar verdiine dikkati çekerek, Avlular bombo, her kapda en az bir srail polisi duruyor. Aksann kliniindeki her ey yerlere atlm, mescitteki tüm dolaplar sökülmü durumda. Birçok dolabn kaplarnn krldn gördük. Eski Aksadaki kuyularn kilitlerinin parçalandn gördük. diye konutu.

eyh Kisvani sözlerine öyle devam etti:

Mescid-i Aksann koruma müdürü bana srail polisinin 5 defa Kubbetus-Sahraya girdiini ve arama yaptn söyledi. Bu durum Arap ve slam dünyasna bir mesajdr. Müslümanlar ilk kblelerine kar sorumluluklarn yerine getirmeli. Mescid-i Aksa kendisine kar sorumluluklarn yerine getirmeyenleri Allaha ikayet edecektir.

srail polisinin Harem-i erifin içine silah arama bahanesiyle girdiini hatrlatan Kisvani, Mescid-i Aksada hiçbir zaman silah bulunmad ve bulamayacaklar. Sadece Aksay kapal tutma sürelerini uzatmaya çalyorlar. ifadelerini kulland.

AKSAYA EN YAKIN YERLERDE NAMAZ KILMAYA DEVAM EDECEZ

Son olarak Kudüsteki Müslümanlara Mescid-i Aksay savunma çars yapan Kisvani, sözlerini öyle tamamlad:

Buradan gücü yeten herkese Mescid-i Aksa çevresine gelmeleri çars yapyoruz. Mescid-i Aksada 5 vakittir namaz klnmyor ve ezan okunmuyor. Mescid-i Aksay yalnz brakmayacaz ve ulaabildiimiz en yakn yerde durmaya ve namazlar orada klmaya devam edeceiz.

srail polisi, dün sabah saatlerinde Mescid-i Aksada silahl saldrda bulunduunu iddia ettii 3 Filistinliyi öldürmü, olayda yaralanan 2 srail polisinin ise kaldrldklar hastanede öldüünü açklamt.

Açklamada, Mescid-i Aksann kaplarnn kapatld ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüünün bugün Aksada namaz klnmasna izin vermeyecei belirtilmiti.

srail polisi ayrca Aksann da içinde bulunduu Kudüsün surlarla çevrili Eski ehir bölgesini ve çevresindeki yollar da giri çka kapatm, ehrin çevresinde bulunan Filistinlileri de uzaklatrarak, surlarn yüz metre kadar ilerisine demir barikatlar kurmutu.

srail polisinin Mescid-i Aksada yaanan olaylar üzerine Harem-i erifi kapatmasnn ardndan yüzlerce Filistinli cuma namazn Eski ehir surlarnn dnda klmt.

Ana Sayfaya Git