İsrail polisinden Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya sabah namazından sonra yine baskın düzenledi.

Haberler 19.04.2022 - 00:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs

Aksann avlusuna giren çok sayda srail polisi, Kble Mescidinin önünde bekleyen Filistinlileri alandan zorla uzaklatrd.

Aksadaki bir grup Filistinli, Kble Mescidine snd. srail polisi, Kble Mescidinin çevresini sard. çerideki Filistinliler, polisin girmesini engellemek için Kble Mescidinin krk camndan dar ta att.

Kble Mescidinin önündeki kalabal datan polisler, Harem-i erifteki Filistinlileri çkardktan sonra Aksann kaplarn Filistinlilerin giriine kapatt.

Bunun ardndan fanatik Yahudi yerleimciler, srail polisinin korumasnda gruplar halinde Mescid-i Aksann avlusuna girdi. srail polisi, bu srada Aksa içinde youn varln sürdürdü, fanatik Yahudi gruplara elik etti.

Öte yandan srail güçleri sabah namazndan önce de igal altndaki Dou Kudüste Mescid-i Aksann da içinde yer ald Eski ehir bölgesinin girilerini bariyerlerle kapatt. Filistinli gençlerin Eski ehir bölgesi ve Mescid-i Aksaya giriine izin verilmedi.

Ayn ekilde çok sayda Ultra Ortodoks (Haredi) Yahudi, Eski ehir bölgesinde Mescid-i Aksann kaplarnda ilahiler okudu.

srail polisinin, Eski ehir kaplar ve içerideki ara sokaklarda youn varl dikkati çekti.

Hamursuz Bayram nedeniyle fanatik Yahudilerin basknlar artt

srail güçleri, Mescid-i Aksaya cuma sabah namaznn ardndan baskn düzenlemi, içeridekilere ses bombas, göz yaartc gaz ve kauçuk kapl mermiyle müdahale etmiti. Mescid-i Aksaya pazar sabah yine baskn düzenleyen srail polisi, Filistinlileri zorla dar çkarm ve Aksann kaplarn Filistinlilere kapatmt.

srail polisi, Mescid-i Aksaya düzenledii basknda baz Filistinlileri darbetmi, daha sonra fanatik Yahudi yerleimci gruplar, polisin korumasnda Mescid-i Aksaya baskn düzenlemiti.

Kudüs slami Vakflar daresi, 545 Yahudi yerleimcinin Aksaya girdiini açklamt.

Fanatik Yahudiler, 15 Nisan Cuma günü balayan ve bir hafta sürecek Hamursuz Bayram dolaysyla srail polisinin korumas altnda Mescid-i Aksaya yönelik basknlarn artryor.

Mescid-i Aksada basknlara tekbirlerle tepki göstermeye çalan Filistinliler ise srail güçlerinin müdahalesine maruz kalyor.

Ana Sayfaya Git