İsrail Suriye'de 3 askeri hedefi vurdu

İsrail ordusu, insansız hava aracının (İHA) İsrail hava sahasını ihlaline karşılık Suriye'de 3 askeri hedefi vurduğunu açıkladı.

Haberler 13.07.2018 - 11:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ordudan yaplan yazl açklamada, dün Taberiyye Gölü üzerinde srail hava sahasn ihlal ettii için düürülen HAya karlk olarak gece saatlerinde Suriyede 3 askeri hedefin vurulduu belirtildi.

Açklamada, ordunun, srail devletinin egemenliine ve vatandalarna zarar vermeye yönelik ihlal giriimlerine kar sert ve sk bir ekilde hareket etmeye devam edecei dile getirildi.

SURYEDE Üç HEDEF VURULDU

Ordunun açklamasnda, Suriyeye ait askeri hedeflerin nasl vurulduuna dair bilgi verilmedi.

Bu gelime, srail Babakan Binyamin Netanyahunun, Rusya Devlet Bakan Vladimir Putin ile Moskovada görümesiyle e zamanl gerçekleti.

Netanyahu, Putin ile görümesinde, insansz hava aracnn düürülmesi konusuna deinerek, srail hava sahas veya topraklarna yönelik herhangi bir ihlal teebbüsüne kar sert ve sk bir ekilde karlk vermeye devam edeceklerini söylemiti.

srail ordusundan dün yaplan açklamada, srail hava sahasn yaklak 10 kilometre ihlal eden insansz hava aracnn Taberiyye Gölü üzerinde patriot füzesiyle vurularak düürüldüü bildirilmiti.

Ana Sayfaya Git