İsrail, Yemen'den atıldığı düşünülen bir füzeyi düşürdü

İsrail ordusunun, Yemen’den atıldığı düşünülen bir füzeyi düşürdüğü belirtildi.

Haberler 14.11.2023 - 23:11 Son Güncelleme : 14.11.2023 - 23:42

İsrail devlet televizyonu KANın haberine göre İsrail ordusu, ülkenin güneyindeki, Kızıldenize kıyısı bulunan Eilat kentine atılan karadan karaya füzeyi düşürdü.

Yemenden atıldığı düşünülen füze, İsrail ordusu tarafından balistik füzeleri engellemek için tasarlanan Arrow füzesiyle düşürüldü.

İsrail ordusunun X sosyal medya platformundan yapılan açıklamada da Eilatta saldırı sirenlerinin etkinleştirildiği belirtildi.

Böylece İsrail ordusu, Kızıldenizden atıldığını duyurduğu füzeleri engellemek için Arow sistemini 3. kez kullanmış oldu.

Öte yandan Yemendeki İran destekli Husilerin lideri Abdulmelik el-Husi, İsraili füzeler ve insansız hava araçlarıyla dün hedef aldıklarını ve ek operasyonlar yapacaklarını söylemişti.

İSRAİLİN GAZZEYE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamasın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrailin Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridine yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, 7 Ekimden bu yana 46sı Gazze Şeridi içindeki çatışmalarda, 6sı kuzeyde Lübnan sınırında olmak üzere 365i asker 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsraile göre, Kassam Tugaylarının elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazzedeki hükümete göre İsrailin saldırılarında ölenlerin sayısı 11 bin 320yi aştı, bu kişilerin en az 4 bin 650sini çocuklar ve 3 bin 145ini kadınlar oluşturuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüste de İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 197 Filistinliyi öldürdü.

İsrail ordusu, Gazzede on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekimden bu yana yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu öldü.

Ana Sayfaya Git