İsrail'den Gazze'ye ikinci hava saldırısı

İsrail uçakları, Gazze'de yanan uçurtma ve balon taşıdığı iddia edilen gençlerin bulunduğu bölgeye ikinci kez hava saldırısı düzenledi

Haberler 05.08.2018 - 11:15 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail ordusu Gazzenin dousunda yanan uçurtma ve balon tad iddia edilen gençlerin bulunduu bölgeye bugün ikinci defa hava saldrs düzenledi.

Görgü tanklarndan alnan bilgiye göre, srail ordusuna bal sava uça, yanan uçurtma ve balon tad iddia edilen gençlerin bulunduu Bureyc Kamp yaknlarndaki bölgeye hava saldrs düzenledi.

Gazzedeki Salk Bakanl, saldrda ölen ya da yaralanan olup olmadna dair henüz açklama yapmad.

srail ordusuna bal sava uça, bugün Gazzenin kuzeyinde yanan uçurtma ve balon tad iddia edilen gençlerin bulunduu bölgeye hava saldrs düzenlemiti.

Tel Aviv yönetimi, Filistinli göstericilerin Gazze eridi çevresindeki Yahudi yerleim yerlerine yanan uçurtma ile helyum gazyla iirilmi balonlar göndermesi nedeniyle bölgede bir dizi yangn çktn belirtiyor.

Gazzeden geldii belirtilen yanan uçurtma ve balonlara çözüm bulamayan srail ordusu, son günlerde snrda bu uçurtma ve balonlarn hazrlandn iddia ettii birçok bölgeye hava saldrs düzenlemeye devam ediyor.

Filistinliler, Toprak Gününün 42. yl nedeniyle 30 Marttan bu yana abluka altndaki Gazze eridinin srail snrnda Büyük Dönü Yürüyüü ad altnda barçl eylemler düzenliyor.

Ana Sayfaya Git