İsrail'den Suriye'ye saldırı

İsrail ordusunun, Suriye'nin Kuneytra bölgesinde bulunan rejim güçlerine ait üç askeri noktayı vurduğu bildirildi.

Haberler 22.10.2017 - 11:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srail Ordu Sözcüsü Avichay Adrae, yapt yazl açklamada Suriye tarafndan atlan 5 roketin srail igali altndaki Golan Tepelerine dümesi üzerine Suriye ordusuna ait 3 askeri noktann top atlaryla bombalandn belirtti.

Açklamada ülke egemenliine dokunacak hiçbir eyleme srail ordusunun izin vermeyecei vurgulanrken, olas her tür durumdan Suriye rejiminin sorumlu tutulaca ifade edildi.

Geçtiimiz pazartesi günü de srail sava uçaklar Suriyenin bakenti am yaknlarnda bir uçaksavar mevzisini vurmutu. srail ordusu, bu saldrnn Lübnan üzerinde rutin uçu yapan bir srail sava uça tarafndan Suriyeden atlan uçaksavar füzesine karlk vermek üzere gerçekletirildiini açklamt.

Üç NOKTAYI BOMBALADI

Suriyede iç savan balad 2011den bu yana zaman zaman Suriyeden topraklarna roket atldn ileri süren srail, ran destekli Hizbullah güçlerine ait askeri noktalara saldrlar düzenliyor.

Snrlar ötesinde yaanan gelimeleri takibe ve krmz çizgilerini muhafazaya devam edeceini kaydeden srail Babakan Binyamin Netanyahu, söz konusu krmz çizgileri Hizbullah ya da ran güçlerinin Suriyede güçlenmesini, özellikle de hassas silahlar elde etmesini önlemek, bu güçlerin srail snr boyunca sahada varlk göstermesine engel olmak ve rann genel olarak Suriyenin tamamnda askeri varlk kurmasn engellemek eklinde sralamt.

srail, Suriyeye ait Golan Tepelerini 1967den bu yana igal altnda tutuyor.

Ana Sayfaya Git