İsrail'e dur denilmelidir!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki saldırılarına ilişkin, "Artık İsrail'in bu pervasızlığına 'dur' demek gerekiyor. Kutsal mekanlarımıza bu kadar pervasızca saldırmalarını biz kabullenemeyiz ve tüm dünyanın buna tepki göstermesi gerekiyor." dedi.

Haberler 13.03.2019 - 10:11 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Antalyada temaslarn sürdüren çavuolu, Serik ilçesi Boazkent bölgesindeki bir otelde, otel yöneticileriyle bir araya geldi.

Basna kapal gerçekletirilen bulumann ardndan Kadriye bölgesinde bir lokantada esnaf ve tamaclarn katlmyla düzenlenen toplantda çavuolu, vatandala bulumaktan mutlu olduunu söyledi.

Kadriyeyi birlik beraberlik içinde görmekten mutluluk duyduunu anlatan çavuolu, burann Türkiyenin her yerinden gelmi insanlarn yaadn, mozaik gibi olduunu aktard.

Boazkentte turizmcilerle bulutuunu, projelerinin olduunu belirten çavuolu, Belekte esnaf ziyaretinde bulunduunu, esnafn dinamik olduunu ifade etti.

- En çok turist de Almanyadan geliyor

Deiik ülkelerden turistler geldiini, en çok da Almanyadan geldiini aktaran çavuolu, Dolaysyla öyle gereksiz uyarlarn da falan ciddiye alnmadn Alman dostlarmz bize söylüyor. Biraz önce Alman Dileri Bakan ile de görütük. Kendisiyle birkaç konu var, onlar da deerlendirdik. Özellikle Mescid-i Aksaya bu saldry da gündeme getirdik. Artk srailin bu pervaszlna dur demek gerekiyor. Kutsal mekanlarmza bu kadar pervaszca saldrmalarn biz kabullenemeyiz ve tüm dünyann buna tepki göstermesi gerekiyor. diye konutu.

Türkiyede ve dünyann her yerinde farkl dinlere mensup ibadet yerleri olduunu belirten çavuolu, sinagoglar, kiliseler her dinin ibadet yeri olduunu vurgulad.

Kadriyede de dinler bahçesi olduunu hatrlatan çavuolu, öyle devam etti:

Hem mescit var hem havra var hem de kilisenin küçüü var. Bunun ne zarar var. Biz bu kadar hogörü gösterirken artk srailin bu pervaszlna tüm dünyann tepki göstermesi gerekiyor. Maalesef bugün Amerikann da cesaretlendirmesi sonucu srailin bu konulardaki saldrganl artmtr. Tüm bunlar konuuyoruz, peindeyiz. Kutsal ve milli davalarmz brakmayz. Bu konularda hiç merak etmeyin Türk d politikasnn, Cumhurbakanmzn liderliinde her sorunun üstesinden geleceine yönelik inancnz tam olsun. Elimizden gelen her eyi biz yapyoruz.

Ana Sayfaya Git