"İsrail'in hedefi bütün Filistin'i işgal etmek"

Beytülmakdis Çalışmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Khalid El Awaisi, "İsrail'in hedefi bütün Filistin'i işgal etmek. Son amacı da Nil'den Fırat'a büyük Yahudi devleti inşa etmek." dedi.

Haberler 05.08.2018 - 11:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Awaisi, AA muhabirine yapt açklamada, Selahaddin Eyyubinin Filistini kurtardktan sonra batl güçlerin sürekli Filistini Müslümanlardan almay istediini, bunun için her yüzyl büyük planlar yapldn söyledi.

Fransadan gelen Napolyonun 1799 ylnda Filistinde bir parça topra igal ettiini ancak tekrar kaybedip geri döndüünü, daha sonra ise ngilterenin 1840 ylndan beri Filistinde Yahudi bir tampon devleti kurmay istediini kaydeden Awaisi, ngilterenin dünyadaki Müslümanlarn büyük bir kriz yaad 1917 ylnda Filistini igal ettiini ve Yahudi bir devletin inasna baladn belirtti.

Awaisi, O zamandan 1948 ylna kadar ngiltere, buna tamamen bir zemin hazrlad ve srail 1948 ylnda kurulan bir devlet oldu. Bat da bunu sonsuz bir ekilde destekliyor. diye konutu.

Son yllarda srailin birçok Arap ülkeleriyle i birliini artrdn, bu nedenle srailin çok açk bir ekilde istedii karar alabildiini aktaran Awaisi, srailin rkç devlet yasasn 2011 ylndan bu yana konutuunu bu günlerde de bu ortam müsait olduu için ilan ettiklerini aktard.

Doç. Dr. Khalid El Awaisi, öyle devam etti:

srail Ortadouda tek demokrasi ülkesi olduunu söylüyor, bu kararla demokrasi olmuyor. Yahudiler ilk tabaka olacak dierleri ikinci ve üçüncü snf insan muamele görecek. Dünyada hiçbir devlet böyle deil. Bir rk, bir din için böyle devlet yok. Bir Yahudi bir Müslüman ya da bir Hristiyan öldürürse onun cezas büyük olmayacak. Son birkaç gündür böyle kararlar da gördük. Az bir hapis cezas veriyorlar. Ama kim bir Yahudi öldürürse tam tersine çok yüksek cezalar veriyorlar.

Müslümanlarn ilk kblesi Mescid-i Aksann çok büyük bir tehlike altnda olduuna iaret eden Awaisi, artk ABD ve batnn destei ile Mescid-i Aksada çok ey deieceini aktard.

Binlerce Yahudinin Mescidi Aksaya girdiini, kar gelenlerin tutuklandn bildiren Awaisi, konumasn öyle sürdürdü:

Mescid-i Aksann dou tarafndan almaya çalyorlar. Bu alan Yahudiler için olacak. Mescid-i Aksay ikiye bölecekler. Bir ksm Yahudiler bir ksm Müslümanlar için, ilerde de tamamn almaya uraacaklar. Mescid-i Aksann altnda da kazlar devam ediyor. Bat duvardan büyük bir ta dütü. çünkü srail askerleri ve Yahudiler bu alann altnda kaz yapyor. Birkaç sene içinde tamamen Mescid-i Aksadan Müslüman ve Hristiyanlar çkartacaklar. Mescid-i Aksann yerinde Yahudi bir mabet ina etmek isteyecekler. Ama Müslüman ümmeti maalesef farknda deil bunun. Türkiye dnda dier Müslüman ülkelerden güçlü bir ses çkmyor. Mescid-i Aksa, Kabe gibi önemli. Sadece Filistinler için deil bütün Müslümanlar meselesi ve ilgilenmeleri gerekir.

Dünyada Güney Afrikada apartheid (rk ayrmcl) yönetimine kar verilen mücadelenin burada da verilmesi gerektiini kaydeden Awaisi, bütün dünyann buna kar çkmas gerektiinin altn çizdi.

Bütün halklarn srail mallarna ilikin Güney Afrikada yapld gibi büyük bir boykot kampanyas balatlmas gerektiini vuergulayan Awaisi, Halk, sraile Güney Afrika gibi büyük bir boykot kampanyas balatabilir. Bu ilk adm olabilir. ifadelerini kulland.

- Müslümanlara çifte standart

Bata ABDde olmak batl idarecilerin Müslümanlara çifte standart uyguladn kaydeden Awaisi, bu noktada da sraile destek vereceklerini anlatt.

srailin Mescid-i Aksadan sonra bütün Filistin topraklarn igal etmeyi amaçladn kaydeden Awaisi, Burada sadece Yahudiler için bir devlet istiyorlar. Aslnda Ortadouyu kontrol etmek ve hakimiyeti altna almak istiyor. Son amac da Nilden Frata büyük bir Yahudi devleti ina etmek. Batnn amac da bu. Stratejik olarak böyle devam ederse bu, Filistin içerisinde ne bir Müslüman ne bir Hristiyan kalamaz. Yüzde 100 Yahudi olacak. diye konutu.

Selahddin Eyyübinin izledii yolun çok önemli olduunu, buradan birçok ders alnabileceini vurgulayan Awaisi, Mescid-i Aksann sadece Filistinlilerin deil bütün Müslümanlarn davas olduuna iaret etti.

Awaisi, slam birliini özellikle Mescid-i Aksann çevresindeki ülkelerle salamak gerekiyor. Ama imdi Msr, Ürdün, Suudi Arabistann liderleri ABDnin altnda. Ondan dolay bunlardan bir ey çkmaz. Bu nedenle Arap bahar ruhunu tekrar getirmek gerekiyor. Yeni bir slam bahar balarsa bu slam birlii olabilir. Ama imdiki hükümetler srail ne istiyorsa yapyor maalesef. Ondan dolay bizim ilk admmz bilinçlenmek ikinci adm da slam birlii. Bundan sonra Allahn izniyle Mescid-i Aksann fethi çok kolay olacak. deerlendirmesinde bulundu.

- Filistinlilerin Türkiye sevgisi

Filistinde Türk hükümetinin ve Türk halknn sevgisinin büyük olduunu vurgulayan Awaisi, konumasn öyle tamamlad:

Filistindeki halkn Arap hükümetlerinden hiçbir beklentileri yok. Ama Türkiyenin hükümetlerinden beklentileri çok. çünkü sadece Filistin halk deil, Msr, Ürdün ve Suudi Arabistan halknn bile bu hükümetten beklentileri var. Hükümeti, Osmanllarn torunlar olarak görüyorlar. Gazzedeki ehidin de vasiyeti üzerine defnedilirken üzerinde Türk bayra vard. Filistinde Türkiyenin sevgisi gerçekten çok yüksek. çünkü tek bir hükümet var sraile kar konuan. Dierleri artk açk bir ekilde sraile destek veriyor. Türkiye halk da son yllarda Mescid-i Aksay ziyaret ediyor. srail bundan çok rahatsz oluyor. srailin tek amac Türk Müslümanlar buraya gelmesin. Mescid-i Aksayla bilinçlendirme çok önemli. Türkiyede son birkaç yldr bunu görüyoruz. Bunu devam ettirilmesi gerçekten çok önemli.

Ana Sayfaya Git