İsrailli Bakan'dan Mescid-i Aksa'ya baskın

İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel'in de aralarında olduğu onlarca fanatik Yahudi, İsrail polisi korumasında işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Haberler 12.06.2019 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kudüs slami Vakflar daresinden yaplan yazl açklamada, Arielin bu sabah bir grup fanatik Yahudiyle Mescid-i Aksaya baskn gerçekletirdii belirtildi.

Ariel ve beraberindekilerin Aksann avlusunda bir süre dolatktan sonra bölgeden ayrld ifade edildi.

Rafi Peretz liderliindeki dindar Siyonist Yahudi Evi Partisinden bakan olan Ariel, sk sk Mescid-i Aksaya baskn düzenliyor. Bu yl birçok kez Aksaya baskn yapan Ariel, en son 22 Nisanda Harem-i erife girmiti.

Mescid-i Aksaya baskn

Fanatik Yahudiler, srail polisi eliinde zaman zaman sabah ve öleden sonra Mescid-i Aksann avlusuna giriyor. Bu durum sk sk bölgede gerginliin trmanmasna ve Filistinliler ile srail polisi arasnda arbede yaanmasna neden oluyor.

gal altndaki Dou Kudüste bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanlarn ilk kblesi olma özelliini tayor.

Yahudiler, içinde Kble Mescidi ile Kubbetus Sahra Camisinin yan sra müze, medreseler ve büyük avlunun yer ald Mescid-i Aksa Külliyesi altnda, sözde Süleyman Mabedi kalntlarnn bulunduu iddiasyla kaz çalmalar yapyor, Mescid-i Aksada kendilerinin de ibadet etme haklar olduunu savunuyor.

Ana Sayfaya Git