ABD'de Kovid-19 belirtileriyle gittiği acil servise alınmayan sigortasız genç hayatını kaybetti

ABD'nin Los Angeles kentinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) belirtileriyle başvurduğu sağlık ocağından "sigortası olmadığı" gerekçesiyle geri çevrilen genç hayatını kaybetti.

Haberler 30.03.2020 - 10:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amerikan medyasnda yer alan haberlere göre, Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde yaayan ve ismi açklanmayan gencin ölümü tartmalara yol açt.

Kaytlara göre 11 gün önce ölen gencin, hayatn kaybettii gün solunum güçlüü çekmesi sebebiyle yaknndaki bir salk ocana gittii ancak salk sigortas olmad gerekçesiyle geri çevrildii belirtildi.

Salk ocandaki yetkililerin sigortasz vatandalara hizmet veren bir devlet hastanesine gitmesini istemesinin ardndan Antelope Valley Hastanesine giden genç, hastanede geçirdii 6 saatin ardndan hayatn kaybetti.

Lancaster Belediye Bakan Rex Parris, yaananlara tepki göstererek, Bir salk oca çalanlar, bu genci acilen tedavi altna almak yerine salk sigortas olmad için Antelope Valley Hastanesinin acil bölümüne yönlendirdiler. Buraya geldiinde ise çok geçti. Bir çocuk solunum güçlüüyle sana geliyorsa ambulans çarr veya sigorta sormadan müahede altna alrsn. ifadelerini kulland.

- Pozitif test sonucu ölümünden sonra geldi

Öte yandan ailesi ise daha önce herhangi bir salk sorunu bulunmayan gencin ölmeden birkaç gün önce ate ve solunumda güçlük gibi belirtilerden dolay Kovid-19 testi yaptrdn ancak pozitif çkan test sonucunun ölümünden sonra geldiini açklad.

Los Angeles l Salk Müdürlüü, test sonucunun pozitif çkmas dolaysyla genci ölümünden 6 gün sonra Kovid-19 nedeniyle hayatn kaybeden en genç hasta olarak duyururken, gencin babasnda da Kovid-19 tespit edildiini bildirdi.

- Kovid-19la ilikili ölümler listesinden çkarld

Los Angeles Salgn Kontrol ve Önleme Merkezinden ayn gün içerisinde, farkl nedenlerden ölmü olabilecei ihtimaliyle vakann detayl inceleme altna alnd belirtilerek gencin ölümü, Kovid-19la ilikili ölümler listesinden çkarld.

Los Angeles Belediyesinden, tartmalarn artmas üzerine yaplan yazl açklamada, ölüm sebebinin belirlenmesi için Salgn Kontrol ve Önleme Merkezi tarafndan detayl bir deerlendirme yaplmas gerektii kaydedildi.

Açklamada, lk testler Kovid-19 tansnda pozitif bir sonuç gösterse de durum karmak bir hal alabiliyor. Bu durum yaanan ölümler için alternatif bir açklama olabilir. Hasta mahremiyeti u anda daha fazla detay vermemizi engelliyor. ifadelerine yer verildi.

Gencin hayatn kaybetmesinin üzerinden 11 gün geçmesine ramen deerlendirme sonuçlar açklanmad.

Ana Sayfaya Git