İşte ABD'nin YPG itirafı!

YPG/PKK'nın, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik muhtemel bir operasyonuna karşı devasa bir tünel ağı inşa ettiği ifade edildi.

Haberler 17.10.2019 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin Suriyedeki kuvvetlerinin, Türkiyenin Fratn dousuna yönelik operasyon yapma ihtimaline kar YPG/PKKya hazrlk eitimi verdii ortaya çkt.

Amerikan Foreign Policy dergisinin ABDli askeri yetkililere dayandrd haberinde, Türkiyenin Afrinde YPG/PKK terör örgütüne yönelik Zeytin Dal Harekatndan sonra örgütün, Fratn dousuna yönelik muhtemel bir operasyona kar devasa bir tünel a ina ettii ifade edildi.

Örgütün bu tünelleri, hava operasyonlarna kar alan savunmas yapmak ve en azndan Rusya gibi konvansiyonel bir güç yetiene kadar Türk Silahl Kuvvetlerine kar dayanmak amacyla ina ettii belirtildi.

PKK/YPGYE HAZIRLIK ETM

ABD kuvvetlerinin bu tünellerde, muhtemel bir Türkiye müdahalesi durumunda örgütün nasl koordinasyon salayaca konusunda hazrlk eitimleri verdii, ABD askerlerinin, YPG/PKK terör örgütünü ayrca derinlikli savunma taktikleri konusunda eittii kaydedildi.

ABD, YPG/PKKnn Rasulayn ve Tel Abyad arasndaki bölgede askeri siperlerini yktn iddia etmiti.

Anadolu Ajans, bu tünellere yönelik görüntüleri yaynlam ve ABD makamlar nezdinde bu tünellerin de yklp yklmayacan gündeme getirmiti ancak Amerikal yetkililer bu sorular geçitirmiti.

Ana Sayfaya Git