İşte böyle vuruldu

Azerbaycan ordusu tarafından, Ermenistan'ın saldırı girişimine yanıt olarak gerçekleştirilen ilk karşı saldırılar havadan görüntülendi.

Haberler 28.09.2020 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Azerbaycan Savunma Bakanl Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, düzenledii basn toplantsnda, uzun yllardr igal altnda olan Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukar Abdurrahmanl köyleri ile Cebrayl bölgesinin Büyük Mercanl ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiini açklad. Açklamann ardndan Savunma Bakanl, Azerbaycan ordusu tarafndan, Ermenistann saldr giriimine yant olarak gerçekletirilen ilk kar saldrlar havadan görüntüleri paylat.

ERMEN ASKERLERE TESLM OL çARISI

Azerbaycan Askeri Komutanl, igal altndaki Adere bölgesindeki Ermeni silahl kuvvetlerinin garnizon komutanna, can kayplarnn artmamas için direnmemeleri ve teslim olmalar çarsnda bulundu.

Azerbaycan Savunma Bakanlndan yaplan açklamada, Ermeni garnizonunun teslim olduu takdirde sava esirlerine ve sivil rehinelere yönelik muamelenin Cenevre Sözlemesi ve dier uluslararas hukuk normlarna uygun olarak yürütülecei belirtildi.

Açklamada, Ermeni güçlerin direnii sürdürdüü takdirde silahl herkesin etkisiz hale getirilecei kaydedildi.

Ana Sayfaya Git