İşte.. PYD'nin Yeraltı Şehri

TÜRK Silahlı Kuvvetleri tarafından başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı ile özgürleştirilen Suriye’nin Afrin ile Azez kentleri arasında bulunan Burseya Dağı ve çevresinin altına, PKK/PYD terör örgütü üyelerinin yer altı şehri benzeri yerleşim alanı kurduğu belirlendi.

Haberler 01.02.2018 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Teröristlerin eitim kamp da kurduu bölgede, metrelerce uzunluunda tünellerin yan sra teröristlerin dalk alanda kayalar oyarak snak ve tünel yapt ortaya çkt.

HABER MERKEZ

TSK ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçleri, 13 gün önce Türkiye snrnda güvenlii tehdit eden Afrindeki terör unsurlarnn temizlenmesi için Zeytin Dal Harektn balatt. Harekt kapsamnda Afrinin dou ve batsndan ilerleyen birlikler, çok sayda köyü ve stratejik öneme sahip tepeleri ele geçirdi. Afrine ulam noktasnda kilit konumda olan, kent ile Azez arasnda bulunan Burseya Da da iddetli çatmalarn ardndan geçen Pazar günü terör unsurlarndan arndrld.

ELE GEçRLEN TEPE

Sava uçaklar, top ve roketatarlarla vurulup, çatmalarn ardndan ele geçirilen Burseya Dana terör örgütü PYD üyelerinin kaleyi andran üs kurduklar ve burada çok sayda gözetleme kulesi yaptklar belirlendi. Bu noktadan sk sk Kilis ile Azezi hedef alan havan ve roket saldrlarn da yapt belirlenen teröristlerin temizlenmesinin ardndan bölge TSK tarafndan üsse dönütürüldü. Bölgede hl tuzaklanm patlayclarn temizliine yönelik arama tarama faaliyeti devam ederken, dan birçok noktasnda ise 1.5 metre geniliinde ve 2 metre yüksekliinde tüneller bulundu. çou birbirine balantl olan ve bazlarnn ucu yine Pazar günü operasyonla YPGli teröristlerden arndrlan Kastel Cindo köyüne çkan tünellerde de çok sayda tuzaklanm patlayc etkisiz hale getirildi.

BÖLGEDE YER ALTI EHR

Güvenlik güçlerinin patlayc imhasna yönelik çalmas devam ederken, Kastel Cindo köyü ile Burseya Da arasnda, daha önce terör örgütü tarafndan eitim kamp olarak kullanlan bölge de ortaya çkarld. Hkim bir noktada bulunan alanda, YPGli teröristlerin askeri eitimden geçirildii ve silah kullanm konusunda bilgilendirildii belirlendi. Ayn bölgede bulunan ve sava uçaklar tarafndan vurulan bir kulenin altnda da tünele ulald. Metrelerce uzayan tünelin içerisinde ise operasyon srasnda teröristlerin TSK ve ÖSO güçlerine yönelik çatmada kulland uzun namlulu tüfeklere ait çok sayda bo fiek bulundu. Teröristlerin gizlendikleri tünelde açlan küçük mazgallardan askerlere ate açt ortaya çkt.

TÜNEL ALARI OLUTURULMU

Labirenti andran tünellerin birbirine balantl olduu ve bir noktadan girildiinde çok farkl bir bölgeden çk yaplabildii görüldü. Bölgede yaayan Suriyeliler, son 4 yldr terör örgütü üyelerinin dalk alanda sürekli olarak i makineleri ile çalmalar yürüttüünü ve kuleler dikip, gözetleme ve kontrol noktalar oluturduuna dikkat çekti.

Öte yandan, yer alt ehrini andran Burseya Da ve çevresindeki betonarme tünellerin yan sra kayalk bölgelerin altnn da terör örgütü üyeleri tarafndan oyularak tünel ve snaa dönütürüldüü görüldü. Bir kiinin hareket edebildii ve labirent tarz yaplan metrelerce uzayan doal tünellerde hl çalma yapldn gösteren kazma, kürek ve çeitli malzemeler bulundu.

ÖSO GÜçLERNN LERLEMES

Teröristlerden arndrlan bölgede kontrolü salayan ÖSO güçleri de ortaya çkarlan tüneller karsnda ardklarn belirtti. TSK tarafndan balatlan harekt ile bölgenin özgürletirilerek teröristlerden temizlenmesinin mutluluunu yaayan ÖSO güçleri, bundan sonraki süreçte hedeflerinin Afrin olduunu dile getirdi.

Öte yandan, Burseya Da eteklerinde bulunan eitim kampnda ise terör örgütünün yeni katlanlar burada eitime ald belirlendi. Silah eitiminin yan sra bölgede hava operasyonuyla yklan binalarda ise terör örgütü üyelerine teorik eitim verildii belirlendi.

TSK ve ÖSO güçleri, Burseya Da ile ayn gün terör örgütü üyelerinden arndrlan Kastel Cindo köyünde de birçok evin altnda bulunan tünellerde tuzaklanm olabilecek patlayclar bulma ve imhaya yönelik çalma yürütüyor.

Ana Sayfaya Git