İsveç'te İslam karşıtı milletvekili partisinden kovuldu

İsveç'te İslam karşıtlığıyla bilinen Sol Parti Milletvekili İran asıllı Amineh Kakabaveh'in partisinden ihraç edildiği bildirildi.

Haberler 29.08.2019 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

sveç Sol Parti Genel Sekreteri Aron Etzler, düzenledii basn toplantsnda, milletvekili ran asll Amineh Kakabavehin slam kart söylemlerinin parti politikalarna büyük zarar verdiini belirterek, partiyle ilikisinin kesilmesine karar verdiklerini söyledi.

Kakabavehin slam hakknda doru olmayan birçok ey iddia ettiini dile getiren Etzler, sveçin kenar mahallerinde, slami halifeliin kurulduunu iddia etti. Irkçlarn, slam hakknda yaymlad yalan propaganda bir haberi, sosyal medya hesabnda yaymlad. Ayrca okullarda, dini sembollerin yasaklanmasn istiyor. Bu bizim parti politikamzla çeliiyor, partimize büyük zarar veriyor. dedi.

Kakabaveh, 2016da rkç sahte video yaymlamt

Öte yandan Kakabavehin sk sk parlamentoya, terör örgütü PKKnn terör listesinden çkarlmas için öneri verdii biliniyor.

Kakabaveh, ilk olarak 2016da slam ve Somalililer hakknda hazrlanm rkç sahte bir videoyu sosyal medya hesabndan yaymlamt.

Videoyla ilgili haberlerde, görüntülerin, 2014te Norveçli rkç bir grubun video paylam sitesinden yüklendii belirtilmiti.

Somalide dini bir sohbet srasnda çekildii iddia edilen görüntülerin, sveç devlet televizyonu SVTnin sahte logosu ve alt yazsyla yaymlanarak, Müslüman Somalililerin tecavüzcü, hrsz gibi gösterildii aktarlmt.

Bu sebeple bir defa partisinden uyar alan Kakabaveh, kurallar kapsamnda bir ay milletvekillii ve parti üyeliinden uzaklatrlmt fakat Kakabaveh, slam kart söylemlerine devam etmiti.

Ana Sayfaya Git