İsyancılara karşı orduya katılma çağrısı

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed, tüm vatandaşları orduya katılmaya ve kuzeyde ilerleyişini sürdüren isyancı Tigray Halk Kurtuluş Cephesine (TPLF) karşı savaşmaya çağırdı.

Haberler 11.08.2021 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etiyopya Babakan Abiy Ahmed, yapt 3 sayfalk çarda, Etiyopya ordusu, bölge kuvvetleri ve milislerin TPLFnin yol açt ykm ve yabanc ellerin entrikalarn durdurmak için mücadele ettiini belirtti.

Ahmed, imdi, ya tutan, ehliyet sahibi tüm Etiyopyallarn orduya, özel kuvvetlere ve yerel milis güçlere katlmas ve vatanseverliini göstermesi için doru zaman. ifadesini kulland.

Eer Etiyopyay yönetmiyorsam o zaman yklsn. ezgisini söyleyen TPLFnin ülke dümanlarnn orta olduunu ileri süren Ahmed, bu grubun ülkede hakim olduu 27 yl boyunca reform frsatn deerlendiremediini ve halkn bu grubu iktidar koltuundan ettiini hatrlatt.

Basn mensuplar, sanatçlar ve aktivistlerin halka destek olmasnn beklendiini kaydeden Ahmed, her Etiyopyalnn terörist TPLFnin casuslarn ortaya çkarmak ve izlemek için güvenlik güçleriyle çalmak zorunda olduunu vurgulad.

TPLFnin ilerleyii sürüyor

Tigrayn ardndan çatmalar kuzeydeki Afar ve Amhara eyaletlerine yayan TPLF, haftalardr ilerleyiini sürdürüyor.

Amhara eyaletindeki tarihi Lalibela kentine giren TPLFnin Weldiya kentini almak için de federal güçlerle çat bildiriliyor.

Etiyopya ordusu, Kasm 2020de isyanclara kar balatlan operasyonda ksmi baar salasa da insani durumu gerekçe göstererek 28 Haziranda Tigrayn bakenti Mekelleden çekilmiti.

Bir dönem Tigray eyaletini yöneten ve ülke siyasetinde etkin güç olan TPLF, Babakan Abiy Ahmedin 2018de baa gelmesinden sonra ülkenin en büyük etnik gruplar olan Amhara ve Oromolar iktidarda temsil eden partilerle siyasi çekime içine girmiti.

Ana Sayfaya Git