Japonya'da başbakan 14 Eylül'de belli olacak

Japonya’da geçen hafta istifa eden Başbakan ve iktidardaki Liberal Demokrat Partisinin (LDP) lideri Abe Şinzo’nun yerine geçecek isim 14 Eylül’deki oylamayla belirlenecek.

Haberler 02.09.2020 - 10:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

LDP Genel Konsey toplantsnda partinin yeni liderinin ve Japonyann yeni babakann belirlenmesine yönelik seçim takvimi ve artlar belli oldu.

Haftaya sal balayacak parti içi yarta, yeni lider sadece milletvekilleri ile ülke genelindeki 47 eyaletten 3er LDP delegesinin oy kullanaca 14 Eylüldeki seçimde belirlenecek.

Seçimi kazanarak partinin yeni lideri olacak isim, LDP hakimiyetindeki Temsilciler Meclisinde (uugiin) 16 Eylülde düzenlenmesi beklenen olaanüstü oturumda Japonyann yeni babakan olarak ilan edilecek.

Son durum

Muhtemel adaylar arasndan imdiye dek LDP Siyasi ler Bakan ve eski Dileri Bakan Kiida Fumio ile eski Savunma Bakan iba igeru liderlik yarnda yer alacaklarn açklad.

Kiida, zamann dönümesiyle ortaya çkan yeni meseleler üzerinde çalmalar gerektiini belirterek, insanlarn i birliini kazanabilecek bir lider olmak istediini kaydetti.

iba ise kartlarn kendisi aleyhine karldn ileri sürerek, tüm parti mensuplarnn oy kullanamayaca liderlik seçimlerini talihsizlik olarak niteledi.

Kabine Ba Sekreteri Suga Yoihidenin adayln açklamas beklenirken, Savunma Bakan Kono Taro ise seçimde aday olmayacan duyurdu.

Ana Sayfaya Git