Japonya'da deprem sonrasında Tsunami Fukuşima kentini boşalttırıyor

Japonya'daki büyük depremde öeln oldu mu henüz bir açıklama yapılmadı ancak Fukuşima bölgesinde tsunami beklentisi ile boşaltıldığı öğrenildi

Haberler 22.11.2016 - 01:21 Son Güncelleme : 22.11.2016 - 02:03

Japonyada çok büyük bir depre meydana geldi. Belrlenen bölgeler de tsunami uyars yapld ve boaltma çalmalar devam ediyor. Japonya deprem haberi denilince herkes aikar allagelindik bir olay derken 7.3lük zelzelenin akabinde Fukuima bölgesine boaltma çars yapld.

Deprem Fukuima ehrinin ky bölgesinde gerçekleti. Deprem yerin 10 kilometre derinliinde meydana geldi. Japonya Meteoroloji Ajans, bakent Tokyoda da hissedilen deprem için tsunami uyarsnda bulundu. Bölgede oturanlara bölgeyi terk etmeleri için çar yapld.

DEPREM NASIL OLUR?

Yerkabuu içindeki krlmalar nedeniyle ani olarak ortaya çkan titreimlerin dalgalar halinde yaylarak geçtikleri ortamlar ve yeryüzeyini sarsma olayna DEPREM denir.

Deprem, insann hareketsiz kabul ettii ve güvenle ayan bast topran da oynayacan ve üzerinde bulunan tüm yaplarnda hasar görüp, can kaybna urayacak ekilde yklabileceklerini gösteren bir doa olaydr.

Depremin nasl olutuunu, deprem dalgalarnn yeryuvar içinde ne ekilde yayldklarn, ölçü aletleri ve yöntemlerini, kaytlarn deerlendirilmesini ve deprem ile ilgili dier konular inceleyen bilim dalna SSMOLOJ denir.

Ana Sayfaya Git