Japonya'da yağışlar nedeniyle 847 bin kişiye tahliye talimatı

Japonya'nın güneybatısında etkili şiddetli yağışların yol açtığı selde ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti, üç bölgede yaklaşık 847 bin kişi için tahliye talimatı verildi.

Haberler 29.08.2019 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Japonyann güneybatsnda etkili iddetli yalarn yol açt selde ilk belirlemelere göre 2 kii hayatn kaybetti, üç bölgede yaklak 847 bin kii için tahliye talimat verildi.

Kyodo ajansnn haberine göre polis, Saga bölgesinin Takeo ehrinde, sel sularnda sürüklenen aracn içinde bir kiinin cansz bedenine ulaldn bildirdi.

Polis, bir kiinin ise Fukuoka bölgesinin Yame ehrindeki sel sularnda can verdiini kaydetti.

Yaklak 847 bin kii için tahliye talimat

Japonya Meteoroloji Ajansnn en üst seviyede sel ve toprak kaymas uyarsnda bulunmasnn ardndan Fukuoka, Saga ve Nagasaki bölgelerinde yaklak 847 bin kii için tahliye talimatnda bulunuldu.

çok sayda aracn sular altnda kald Sagada tren istasyonu da selden etkilendi.

iddetli yalar nedeniyle toprak kaymalarnn yaand ve Ushizu Nehri ile Matsuura Nehri sularnn yer yer tat Sagada, Vali Yoshinori Yamaguchi, afet yardm salamas için Öz Savunma Kuvvetlerinden yardm talebinde bulundu.

Tren seferleri iptal edildi

Kyushu Demiryolu irketi, çou söz konusu üç bölgede olmak üzere baz tren seferlerini iptal etti.

Japon yayn kuruluu NHKnin haberinde, seller dolaysyla baz banka ve postanelerin kapand belirtilirken, arac sel sular altnda kalm çukura gömülen bir kiinin bilincinin kapal, bir kiinin de kayp olduu bilgisi paylald.

Habere göre yetkililer, sel ve toprak kaymas riskine kar halk son derece dikkatli olmaya çard.

Ana Sayfaya Git