Kızılaydan Endonezyalı afetzedeler için yardım konvoyu

Türk Kızılayı, bağışlarla temin ettiği barınma, gıda ve hijyen malzemelerinden oluşan 6 kamyondan oluşan yardım malzemesini Endonezyalı afetzedelere ulaştırdı.

Haberler 17.10.2018 - 12:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Türk Kzlay, balardan temin ettii barnma, gda ve hijyen malzemelerini Endonezyadaki afetten etkilenenlere ulatrd.

Türkiye, Endonezyann Sulawesi Adasnda 28 Eylülde meydana gelen 7,5 büyüklüünde deprem ve ardndan oluan tsunami felaketinden etkilenen bölge insannn yaralarn sarmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Endonezyal afetzedelerin barnma, gda ve hijyen malzemesi ihtiyacn karlamak için Türk Kzlayndan iki personel, Paluya yaklak 850 kilometre uzaklktaki Makassara gitti.

Türk Kzlay ekibi, afet bölgesinde insanlarn en çok ihtiyaç duyduu malzemeleri düzenledii kampanyadan elde ettii balarla temin etti.

Malzemeler daha sonra Endonezya Kzlhaçna ait bölgesel afet deposunda paketlendi.

Gda ve temizlik malzemelerinden oluan yardm malzemelerinin yan sra 2 bin 500 branda ve 2 bin su bidonu da afetzedelere datlacak.

Ayrca Türk Kzlay, bölgede i birlii içerisinde hareket ettii Endonezya Kzlhaç personelinin kullanmas için de 2 bin yamurluk ve 5 bin maske temin etti.

Toplam bin gda ve bin hijyen paketi ile dier malzemelerin Paluya getirilmesi için 6 kamyon kiraland.

Kamyonlara yüklenerek yola çkan malzemelerin yarn Paluda olmas bekleniyor.

En büyük sorun yardm aknn salanamamas

Türk Kzlay Endonezya ekip bakan Ali Akgül, yardm konvoyuyla ilgili AA muhabirine yapt açklamada, afet sonras yaanan en büyük sorunun bölgeye yardm aknn salanamamas olduunu söyledi.

Bölgede Endonezya Kzlhaç ile çalarak bu sorunun üstesinden geldiklerini ifade eden Akgül, ihtiyaç duyulan malzemeleri Makassardan temin ederek bölgeye sevk etmeye baladklarn bildirdi.

Akgül, Söz konusu yardm paketlerinden yaklak 40 bin kiinin faydalanmasn hedefliyoruz. Konvoyumuz bölgeye ulatnda yine Endonezya Kzlhaç ile birlikte belirlenen datm noktalarnda ihtiyaç sahiplerine datacaz. Türk Kzlay olarak bölgedeki çalmalarmz artrarak devam ettireceiz. diye konutu.

Ana Sayfaya Git