Kahraman hemşire!

Lübnan, patlama sonrası 3 yeni doğan bebeği kurtaran hemşireyi konuşuyor

Haberler 07.08.2020 - 10:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lübnann bakenti Beyruttaki limanda meydana gelen patlamada çok sayda hastane de hasar gördü. Patlama noktasna 2 kilometre mesafede bulunan Al Roum Hastanesindeki bir hemire, 3 yeni doan bebei kucaklayarak kurtard. Hemire ülkede kahraman ilan edildi.

Lübnann bakenti Beyrutta 137 insann yaamn yitirdii ve 5 binden fazla insann da yaraland korkunç patlamann etkileri sürüyor. Patlamann meydana geldii yere 2 kilometre mesafede bulunan Al Roum Hastanesinde görevli bir hemire, 3 yeni doan bebei kucana alarak kurtard. Hemirenin bebeklerle olan o an foto muhabir Bilal Jawich tarafndan görüntülendi. CNN Arabice konuan Jawich, Hemirenin bebekleri kucakladn gördüümde ardm. Sadece bir metre mesafede ölü ve yarallar varken, hemirenin kucandaki bebeklerle çok sakin olduunu gördüm dedi.

GZL BR GÜCE SAHPM GB GÖRÜNÜYORDU

Hemirenin bebekleri kucanda tuttuu ve koruduu anlara tank olan Jawich, Tüm olanlara ramen, hemireye kendisini kontrol etme ve bu bebekleri kurtarma yetenei veren gizli bir güce sahipmi gibi görünüyordu. nsanlar bu iddetli, karanlk ve kötü koullarn arasndan syrlyor ve bu hemire göreve hazrd ifadelerini kulland. Hemire ise sosyal medyada Lübnann kahraman olarak ilan edildi.

HASTANEDE 18 K HAYATINI KAYBETT

Hastanenin Acil Durum Hazrlk ve Afet Müdürü Geroge Saad, konuyla ilgili yapt açklamada, patlama srasnda hastanede bulunan 12 hastann, 2 ziyaretçinin ve 4 hemirenin hayatn kaybettiini, 2 kiinin ise durumunun kritik olduunu belirtti. Patlamada, hastane binasnn yüzde 80inin, salk ekipmanlarnn da yüzde 50sinin hasar gördüünü açklad.

Ana Sayfaya Git