Kahreden kare!

Halep'te, bombardımanda 7 çocuğunu kaybeden anne son nefesini tekerlekli sandalye üzerinde sokak sokak doktor ararken verdi.

Haberler 07.12.2016 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Suriyede Bear Esed rejimi ve destekçilerinin kuatmasndaki dou Halepte, bombardmanda 7 çocuunu kaybeden anne Sabah, son nefesini tekerlekli sandalye üzerinde sokak sokak doktor ararken verdi.

AA muhabirinin, ülkenin kuzeyindeki Halep kentininin dousunda rejim kuatmasnda bulunan ear ve Tark el-Bab semtlerini birbirine balayan bir sokakta ei Sabah Muhammed ile görüntüledii Ebu Muhammed Halebi, çaresizce doktor gelmesini bekledi.

Bandan geçenleri anlatan Halebi, muhaliflerin kontrolündeki bölgeyi havadan bombalayan rejimin, evlerini ve sokaklarn enkaza çevirdiini, bu srada insanlarn çevreye daldn söyledi.

Kargaa srasnda 7 çocuunu kaybettiklerini ve nerede olduklarn bilmediini söyleyen baba Halebi, fenalaan eine doktor bulduktan sonra dönüp çocuklarn arayacan belirtti.

Halebi, einin uzun süredir hasta ve tekerli sandalyeye bal olduunu, kuatma nedeniyle tedavi ve ilaç temin edemediklerini anlatarak, bilincini yitiren Sabaha acilen doktor bulmak zorunda olduunu dile getirdi.

Ei Sabah bir tekerlekli sandalyeye yerletirerek mahallesinden çkartan Halebi, çevrede gördüü kimselerden birinin doktor bulup getirme sözü verdii için beklemeye baladklarn söyledi.

Ancak AA muhabirinin çekimi tamamlamasndan yarm saat sonra anne Sabah, son nefesini verdi.

Sabahn son anlarna tanklk eden AA muhabiri Yahya el-Rejo, çevrede görülen az saydaki sivilin de rejim bombardman nedeniyle bölgeyi hzla terk edip nispeten güvenli sokaklara sanmaya çaltn bildirdi.

Yüzbinlerin insani krizi

Suriyenin kuzeyinde, Türkiyeye snr Halep ili, bakent amdan sonra ülkenin ikinci büyük kenti konumunda. Kent merkezinin Türkiye snrna uzakl 40 kilometre. Merkezin batsn rejim, dousunu muhalifler kontrol ediyor. Rejim ordusu, Rusya ve ran destekli ii milisler, son 20 gündür Halepin dousunda muhalif güçlerin kontrolündeki semtlere havadan ve karadan iddetli saldrlar düzenliyor. Rusya ise Halepteki hava saldrlarnda yer almadn savunuyor. Buna karn, rejim hatlarnn haberlemesini dinleyen muhalifler, Ruslarn kara harekatnn her kademesinde boy gösterdiini bildiriyor. Rejim kuatmasnda yüzbinlerce sivilin bulunduu dou Halepte halk 3 ay akn süredir temel insani ihtiyaçlarn gideremiyor. Son üç hafta içinde kentin dousundaki tüm hastaneler, salk merkezleri, frn ve okullar rejim saldrlaryla hizmet d kald. Baz istasyonlarnn büyük ksmnn yklmas ve rejimin telefonu hatlarn kesmesi nedeniyle kentte iletiim sadece kstl ekilde internet üzerinden kurulabiliyor

Ana Sayfaya Git