Kalın: Gerekirse Afrin'e gireriz

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, YPG'nin denetimindeki Afrin'e olası bir operasyonla ilgili olarak, "Gerekirse Afrin'e gireriz. Operasyon için tüm hazırlıklar tamam" dedi. Türkiye'nin kendi güvenliği için askeri operasyondan çekinmeyeceğini ifade eden Kalın, "Türkiye kendi güvenliği için gerekli gördüğü yer ve zamanda müdahaleyi yapar" diye konuştu.

Haberler 06.10.2017 - 10:05 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sözcü Kaln, TRT Habere gündeme ilikin açklamalarda bulundu.

Kaln, Cumhurbakan Tayyip Erdoann ran ziyaretiyle ilgili , Cumhurbakanmzn ran ziyaretinde, ekonomi ve ticaret konularnda kapsaml görümeler yapld. ran, kültürel konularda da Türkiye ile ortak çalmalar yapmak istiyor. Irakn toprak bütünlüünün korunmas konusunda ran ile hemfikiriz dedi.

Sözcü Kaln, kamu bankalarnn ran bankalaryla anlamalar yapacan da bildirdi.

ADL ÖKSÜZLE çOK YOUN TEMAS SALANMI

ABDnin stanbul Bakonsolosluunda görevli bir yerel çalann casusluk iddiasyla tutuklanmasna da deinen Kaln, Her ülke uluslararas ilikilerinde kendi çkarlarn gözetir. Tutuklanan ABD konsolosluu çalannn FETÖ san Adil Öksüzle çok youn temas saptanm, yarg konuyu takip ediyor dedi.

GER ADIM ATILIRSA KONUURUZ

Irak Kürt Bölgesel Yönetiminde (IKBY) yüzde 93 evet sonucu çkan bamszlk referandumunun Irak bölmek amac tadn söyleyen Kaln, Biz gerekli uyarlar yaptk. Geri adm atlrsa olumlu yaklarz diye konutu.

çATIMASIZLIK BÖLGES

Kaln, dlibdeki çatmaszlk bölgesiyle ilgili olarak da Suriye Bölgenin nasl uygulanacana dair çerçeve Rusya ve ran ile yaplan görümelerle belirlendi. Hava saldrlar durdu. Bunun böyle kalmas için youn çaba sarf ediyoruz dedi.

Avrupay da eletiren Kaln, sözlerine öyle devam etti:

Terör örgütünün en çok propaganda yapt, eleman devirdii yer Avrupadr. Türkiye, milli güvenliini tehdit eden konularla ilgili tedbir alnca suçlanyor. Avrupa, Türkiye ve Erdoan kartlnn onlara bir fayda salamadn gördü. Avrupa, Türk vatandalarnn demokratik tercihlerine sayg duymak zorundadr.

Ana Sayfaya Git