Kara devriyesi 8 eylülde start

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve TSK'nın komuta kademesi, 2.Ordu Komutanlığı'nı ziyaret ederek, Suriye sınırı güvenliğinden sorumlu birlik komutanları ile karargahta yapılan iki saati aşkın toplantıda bir araya geldi

Haberler 07.09.2019 - 10:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Milli Savunma Bakan Hulusi Akar, Güvenli Bölge çalmalarnda hiçbir gecikmeye tahammüllerinin olmadn belirterek, Müterek kara devriyesinin 8 Eylülde balamasn planladk. dedi.

Akar, beraberinde Genelkurmay Bakan Orgeneral Yaar Güler, Kara Kuvvetleri Komutan Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutan Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutan Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile geldii 2. Ordu Komutanlnda onur ktasn selamlad, görev teslimi gerçekletirdi, inceleme ve denetlemelerde bulundu.

Suriye snr güvenliinden sorumlu birlik komutanlar ile karargahta yaplan iki saati akn toplantda bir araya gelen Akar, faaliyetlere ilikin detayl brifing ald, talimatlar verdi. Personele hitabnda ise terörle mücadele ve dier güvenlik konularnn yan sra Güvenli Bölge çalmalarna da deinen Akar, 2. Ordu Komutanlnn üstlendii önemli görevlere dikkati çekti.

TÜRK ASKER GREMEZ DENLYORDU

Cumhurbakan Erdoann talimatlar kapsamnda Türkiyenin güneyinde bir terör koridorunun oluturulmasna izin vermeyeceklerini vurgulayan Akar, Bunun için ne yaplmas gerekiyorsa Ölürsem ehit, kalrsam gazi anlay içinde yerine getireceiz. diye konutu. Güvenli Bölge çalmalarna da deinen Akar, unlar söyledi:

Balangçtaki görümelere Oraya hiçbir ekilde Türk askeri giremez diye baladlar. Temaslar bir ay, iki ay devam etti. En son austostaki görümelerde belli bir program dahilinde, belli bir takvim üzerinde genel bir mutabakat olutu. Biz Münbiçi de Rakkay da unutmadk, verilen sözlerin tutulmadn da unutmadk. Bunlar olmad için biz Frat Kalkan, Zeytin Dal Harekatlarn tek bamza yaptk. Bu konudaki kararllmz gayet açk.

MÜTEREK KARA DEVRYES

Yaplan takvim kapsamnda Birleik Müterek Harekat Merkezinin Akçakalede faaliyete geçtiini hatrlatan Akar, öyle konutu:

Orada bir Türk general ve bir ABDli general ile onlara bal subaylar çalmalara balad. Önce HA sonra helikopter uçtu. Üçüncü müterek helikopter uçuunu gerçekletirdik. Helikopter uçularn tahkimatn tahribi dahil arazide yaplan, yapld iddia edilen her eyi bizzat görmek için bir imkan ve frsat olarak deerlendiriyoruz. Müterek kara devriyesinin de 8 Eylülde balamasn planladk. Buraya ilikin bir genel mutabakat var. Bu çerçevede belirlenmi faaliyetlerin belli bir sra ve tempoda yaplmasn bekliyoruz, bu konuda ilerlemeyi arzu ediyoruz.

- GECKMEYE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK

YPGnin PKKdan fark olmadn ifade eden Akar, YPGnin PKKdan farkl olduunu söylemek en azndan bizim aklmza hakarettir. stihbarat raporlar ve açk bilgiler bunu net olarak gösteriyor. Oradaki teröristlerin YPGnin, tamamen PKKnn ayns olduunu kantlyor. dedi.

Türkiyenin verdii tüm sözleri yerine getirdiini, çalmalar da bu ekilde sürdürdüünü dile getiren Akar, unlar kaydetti:

Ayn ekilde kar tarafn da verdikleri sözleri yerine getirmesini bekliyoruz. Bizler bakanlar olarak, Genelkurmay Bakanmz, kuvvetlerimiz, heyetlerimizdeki general, amiral, subay, astsubaylarmz muhataplarna tekrar tekrar unu söylüyor, Gecikmeye, oyalanmaya tahammülümüz yok. Niye? çünkü geçmiteki olaylar unutmadk. Dolaysyla biz bir an önce üzerinde mutabk kaldmz, teröristlerin geri çekilmesi, ar silahlarn toplanmas, tahkimatn tahrip edilmesi, orada müterek devriyelerin balamas, devriye üslerinin kurulmas, uçak faaliyetlerinin bir an önce balamas, helikopter ve HA faaliyetlerinin sürdürülmesi... Bu konuda srarlyz, kararlyz. Biz bu ekilde bu olayn gitmesi ve ülkemizin güneyindeki bu terör koridorunun tahribinden yanayz. Snrlarmzn güvenlii, 82 milyonun emniyeti için çalyoruz. Beraber çalalm. Olmad m, olmuyor mu? O zaman da B planmz da C planmz da hazr. Sayn Cumhurbakanmzn da tekrar tekrar söyledii gibi biz stratejik ortaklk, müttefiklik ruhuna uygun, birlikte terörle mücadeleyi yapmak istiyoruz. Biz sonuna kadar görümeler yoluyla, mutabakatla bu ii götürmeye çalyoruz ama bu hep böyle olacak, hep bekleyeceiz deiliz. Böyle bir ey yok.

- ASL MLLETMZ TERÖR BELASINDAN KURTARACAIZ

Terörle mücadelenin artan bir kararllk ve tempoda devam ettiini vurgulayan Akar, nallah asil milletimizi terör belasndan kurtaracaz. diye konutu.

Vatan için canlarn veren ehitlere rahmet dileyen, gazileri minnetle yad eden Akar, ehit ve gazilerin bir damla kann dahi yerde brakmadklarn, onlarn yaknlarnn gözyalarnn hesabnn sorulduunu, sorulmaya da devam edeceini söyledi.

- KORGENERAL YAYLAYA BAARI DLED

Bakan Akar ve TSKnn komuta kademesi , Yüksek Askeri ura Kararlar kapsamnda vekaleten yürüttüü 2. Ordu Komutanlna asaleten atanan Korgeneral Sinan Yaylay makamnda ziyaret etti. Akar ve komutanlar, görev teslimi gerçekletirilen Yaylay tebrik ederek, görevinde baar diledi.

Ana Sayfaya Git