'Kaşıkçı olayıyla ilgili endişe duyuyoruz'

İspanya hükümeti, kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı olayıyla ilgili endişe duyduklarını bildirdi.

Haberler 17.10.2018 - 11:01 Son Güncelleme : 17.10.2018 - 11:04

spanyann Ankara Büyükelçiliinden yaplan yazl açklamada, 2 Ekimde stanbuldaki Suudi Arabistan Bakonsolosluuna girdikten sonra kendisinden haber alnamayan gazeteci Cemal Kakç ile ilgili oluan uluslararas kayglar spanya hükümetinin de paylat belirtildi.

Açklamada, spanya hükümeti, Türk ve Suudi makamlarnn i birliiyle yaplan soruturmann ivedilikle sonuçlandrlmasn temenni eder. spanya, temel deerler olarak basn ve ifade özgürlüünün yan sra gazetecilerin korunmasnn gerekliliini de savunmaktadr. ifadeleri yer ald

Kakç olay

Suudi reformistler için önemli bir platform olan Al Watan gazetesine katk veren ve ayn zamanda Washington Post gazetesinde yazlar yazan Cemal Kakçdan, 2 Ekim Sal günü resmi ilemler için Suudi Arabistann stanbul Bakonsolosluuna gittikten sonra bir daha haber alnamamt.

Emniyet kaynaklarnca yaplan deerlendirmede, Kakçnn gittii Suudi Arabistan Bakonsolosluundan bir daha çkmad teyit edilirken, bakonsolosluk binasnda ayn saatlerde, 2 uçakla stanbula gelen ve aralarnda yetkililerin de yer ald 15 Suudi vatandann bulunduu ve bu kiilerin daha sonra geldikleri ülkelere döndükleri belirlenmiti.

Ana Sayfaya Git