Kasım Süleymani'den Ruhani'nin "petrol" tehdidine destek

İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Güçleri Komutanı Kasım Süleymani, Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin "ABD'nin ülkesinin petrol ihracatını engellemesi halinde bölge ülkelerinin de petrol ihraç etmesinin mümkün olmayacağı" yönündeki açıklamalarına destek verdi

Haberler 05.07.2018 - 09:46 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ran Devrim Muhafzlarna bal Kudüs Güçleri Komutan Kasm Süleymani, Cumhurbakan Hasan Ruhaniye hitaben bir mektup yazarak ABDnin ülkesinin petrol ihracatn engellemesi halinde bölge ülkelerinin de petrol ihraç etmesinin mümkün olmayaca yönündeki açklamalarn övdü.

ran medyasnda yer alan habere göre, ran Devrim Muhafzlarnn ülke dndaki operasyonlarndan sorumlu Kudüs Gücü Komutan General Süleymani, büyük kardeim hitabyla kaleme ald mektubunda, Ruhaninin Eer rann petrolü ihraç olmazsa, tüm bölgenin petrolü ihraç edilmeyecektir. sözüne övgüler yadrd.

Ruhaninin sözlerini Tandmz Ruhaniye yakr bir açklamayd eklinde deerlendiren Süleymani, Yerinde açklamalarnz nedeniyle ellerinizden öpüyorum. rann çkarna olan her siyasette hizmetinizdeyim. ifadelerini kulland.

PETROL TEHDDNE DESTEK

ran Cumhurbakan Hasan Ruhani sviçredeki temaslar kapsamnda ranllarla bir araya geldii programda ABD tarafndan ran petrolünün ihracatnn durdurulmasyla ilgili açklamalara cevap vermiti.

Resmi temaslar kapsamnda sviçrede bulunan Cumhurbakan Hasan Ruhani, sözü edilen ülkedeki ranllarla bir araya geldii toplantda, ABDnin ran petrol ihracatn tamamen durdurmak istediini söylemi, Bu ifadenin manasn kavrayamyorlar, çünkü ABD yönetimi rana bir damla petrol ihracat ettirmeyeceiz demi. Bu tüm bölge petrolünün ihraç edilemeyecei anlamna gelmektedir. ran petrolü ihraç edilemezken bölge petrolünün ihraç edilmesi mümkün olabilir mi? Eer bunu yaparsanz sonuçlarna da katlanrsnz. açklamasnda bulunmutu. Açklama, Basra ve Umman Körfezleri arasnda yer alan ve küresel petrol ticareti için kritik öneme sahip Hürmüz Boazndan gerçekletirilen ihracat rann engelleme tehdidi olarak yorumlanyor.

Ana Sayfaya Git