Katar ile bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz

Katar'ın, ülkeye yabancı yatırımları çekmek ve uygulanan ablukayla mücadele etmek amacıyla yasalar çıkaracağı bildirildi.

Haberler 24.11.2017 - 08:31 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan eyh Abdullah bin Nasr Al Sani, Katar Televizyonuna yapt açklamada, hükümetin yabanclarn ticari faaliyetlerini yürütebilmesi, konut ve yatrm amaçl gayrimenkul sahibi olmas amacyla daimi ikamet kanunu çkaracan ve söz konusu tasarnn aralk aynda ura Meclisine getirileceini söyledi.

Ülkesinin son dönemde, Katar Emiri eyh Temim bin Hamed Al Saninin ekonomi ve gelir kaynaklarn çeitlendirme talimatlar dorultusunda hareket ettiini vurgulayan Al Sani, hükümetin rekabetin daha fazla olduu ve yatrm çekebilecek bir ortam oluturmak suretiyle söz konusu talimatlar uygulamaya çaltn ifade etti.

Al Sani, yakn bir zamanda yerli ve yabanc yatrmlar çekmek amacyla yeni serbest ticaret bölgeleri kurma, baz sanayileri ülkede kalc hale getirme ve yerli üretimi korumay öngören stratejik projelerin açklanacan dile getirdi.

eyh Temimin geçen austos aynda daimi ikamet kanununun bir an evvel çkarlmas talimat verdiini aktaran Al Sani, söz konusu ikametin içeriiyle ve nasl edinilecei ile ilgili bilgi vermedi.

Yabanclarn gayrimenkul sahibi olmasyla ilgili tasarnn da yeni ylda uygulanacak ekilde hazrlanacan duyuran Al Sani, yeni dönemde yeni sanayilere kap açlacan ve yabanc ülkelerle baz alanlarda ortaklklar kurulacan anlatt.

Katarn önceden gda endüstrisinde abluka uygulayan ülkelere bal olduunu hatrlatan Al Sani, hükümetin halihazrda su, ilaç ve gda güvenlii projeleri ile kendi kendine yetme üzerine odaklandn vurgulad.

Eskiden süt ürünlerinin yüzde 90nn abluka ülkelerinden ithal edildiine dikkati çeken Al Sani, u anda yerli üretimin iç pazarn yüzde 40n karladn, bunun yeni ylda yüzde 90a ulamasnn hedeflendiini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git