Katar S-400 için Rusya ile müzakereleri sürdürüyor

Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımı konusunda müzakerelerin sürdüğünü, henüz nihai anlaşmaya varmadıklarını belirtti.

Haberler 05.03.2019 - 10:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DOHA - Katar Dileri Bakan Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ülkesinin Rusyadan S-400 hava savunma sistemi almas konusunda müzakerelerin devam ettiini belirtti.

Al Sani, resmi temaslar çerçevesinde Katar ziyaret eden Rusya Dileri Bakan Sergey Lavrov ile bakent Dohada bir araya geldi. kili, görümenin ardndan ortak basn toplants düzenledi.

Rusyadan askeri teçhizat almyla ilgili diyaloun sürdüünü aktaran Katarl Bakan, S-400 konusunda henüz nihai karara varmadklarn ifade etti.

Al Sani, Teknik ekip ve uzmanlar, konuyu tartyor. Rusya ile savunma i birlii anlamas için onlarn tavsiyelerini bekliyoruz. dedi.

Suriye krizine yönelik de Al Sani, siyasi bir çözüme ulamann tek seçenek olduuna vurgu yaparak, Suriyenin Arap Birlii üyeliini askya almak için baz sebepler vard. Sebepler halen devam ediyor. Bu nedenle bu karar deitirecek yeni bir durum yok. lk olarak siyasi bir çözüm olmal. diye konutu.

Katar Dileri Bakan, Rusyann Filistinli taraflarn uzlama kapsamndaki çabalarn da memnuniyetle karladn belirterek, Lavrov ile Filistin sorununu ele aldklarn ve bölünmeye son vermenin önemini vurguladklarn kaydetti.

Kuveytin çabalar dnda Körfez krizinin çözümüne yönelik herhangi bir admn atlmadn vurgulayan Al Sani, Krize yönelik ülkelerin tutumunda bir deiiklik yok. Abluka uygulayan ülkeler diyaloa hazr olduklar sürece biz de hazrz. diye konutu.

Rusya, Abbas ve Netanyahuya diyalog için ev sahiplii yapmaya hazr

Rusya Dileri Bakan Lavrov da Katar tarafnn Rus silahlarn alm konusundaki isteklerini dikkate almaya hazr olduklarn belirtti.

Filistin ve srailli taraflar arasnda yeni diyalog önerisinde bulunan Lavrov, ülkesinin Filistin Devlet Bakan Mahmud Abbas ve srail Babakan Binyamin Netanyahuya, ön artsz diyalog balatmak üzere ev sahiplii yapmaya hazr olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git