Katar ve İsrail, Gazze'deki esirlere ilaç gönderilmesi konusunda anlaştı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının 7 Ekim'deki operasyonuyla Gazze Şeridi'nde alıkoyduğu İsrailli esirlere, Katar ve İsrailli yetkililer arasında yapılan görüşmeler sonucunda ilaç temin edileceği belirtildi.

Haberler 12.01.2024 - 21:17 Son Güncelleme : 12.01.2024 - 21:17

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Katar ve İsrail Dış İstihbarat Teşkilatı Mossad yetkilileri arasında yapılan görüşmelere ilişkin bilgi verildi.

Görüşmeler sonucunda, Katar ve İsrailli yetkililerin 7 Ekimden bu yana Gazzede tutulan esirlere, İsrailin ilaç göndermesi konusunda anlaştığı bildirildi.

İsrailli esirlere 7 Ekimden bu yana ilk defa ilaç temin edileceği kaydedildi.

GAZZEDEKİ İSRAİLLİ ESİRLER

Hamasın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme gerekçesiyle İsraile 7 Ekim 2023te kapsamlı saldırı düzenlerken, çok sayıda İsrailli de esir alınmıştı.

Katar ve Mısırın arabuluculuğunda Gazzedeki çatışmalara 24 Kasım 2023te 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün uzatılan insani arada 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakılmıştı.

Hamasın elinde 130dan fazla İsrailli esirin daha olduğu tahmin ediliyor.

AA

Ana Sayfaya Git