KDP Şengal'den çekilmeli

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), yöneticilerinin katıldığı ortak basın toplantısında Irak'daki Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin Türkiye ziyareti ardından peşmergeler ile PKK'lı gruplar arasında çatışmaların çıktığına dikkat çekildi.

Haberler 05.03.2017 - 12:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DBP Genel Merkezi Danma Bürosunda bir araya gelen DTK, DBP, HDP yöneticileri Irak Kürdistan Demokrat Partisine (IKDP) bal Pemergeler ile PKKllar arasndaki çatmalarla ilgili ortak basn toplants düzenledi. Toplantya DTK E Bakan Leyla Güven, DBP E Genel Bakanvekili Gülcihan imek, HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm ve HDP Antep Milletvekili Mahmut Torul katld. Ortak basn açklamasn Kürtçe okuyan DTK Ebakan Leyla Güven, Kürt tarihinin ihanet ve direnilerle dolu olduunu belirterek, öyle dedi:

KÜRT TARHNDE HANET

Kürdistann igalci güçleri, Kürt halknn direnii karsnda sktklar zaman, kendini satan Kürtler ile birlikte ihaneti devreye koyuyorlar. Bu ihanet son olarak Ezidilere kar yaplan saldr ile bir kez daha ortaya çkt. KDP ve AKPnin Rojava ve engale yönelik saldrlarn knyoruz. Görüme ardndan Türk askerlerinin Minbice yönelik saldrs ve ayn zamanda KDPnin Xanesorye saldrs dikkat çekicidir. Bu saldrlar Barzani ve Türk devletinin anlamaya vardn ortaya koyuyor. Barzaninin bugüne kadar Türkiyeye gerçekletirdii ziyaretlerden sonra, Kürt halkna kar katliamlar uygulanmtr. Artk herkes bu görümelerin Kürt halkna yönelik katliamlar ve Kürt halknn kazanmlar üzerine yaplmakta olduunu biliyor. Eer böyle olmasayd, Sayn Barzani kamuoyuna açklamada bulunmal. Sayn Barzani iyi bilmelidir ki, sessizliinin Kürt halkna kar ihaneti kabul ettii anlamna gelmektedir. Yaptklar açklamalara baklnca kirli pazarlklar aça çkmaktadr.

BARZAN ENGAL TERK ETSN

Barzaninin engali kaderi ile babaa brakt için hesap vermesi gerektiini savunan Güven, KDP bugün DA (DEA) çetelerinin silah ile Ezidi halkna saldrmakta ve DAin yarm brakt 74üncü ferman tamamlamaya çalmakta. Halkn direnii ile sonuçsuz kalan DA saldrlar ardndan bu kez yeni güçler saldrmakta. Soruyoruz; bu sevkiyat ile yeni saldrlarn hazrlm yaplyor? Sayn Barzani derhal saldrlar sonlandrmal ve güçlerini Ezidi halknn topraklarndan geri çekmelidir.

Siyasi ve Kürt halk olarak Ezidi halkna yönelik saldrlar kendilerine yönelik olduunu ifade eden Güven, bu halkn sahipsiz olmadn ve yeni fermanlara müsaade etmeyeceklerini anlatt. Güven, Sayn Barzani ve KDP akln bana almaldr. Ya önceki gibi Kürdistann igalci güçleri yannda yer alarak ihanet yazgs alnnda kalacak, ya da ihaneti brakarak halknn yannda yer alacak. Bu iki seçenek dnda baka bir yol yok. Sayn Barzaniyi halknn yannda yer alarak ihanete son vermeye çaryoruz. Bu tarihi direniin sonunda Kürt halk ve Ortadou halklar zafere ulaacaktr diye konutu.

ENGALDE HANG GÜçLER

HDP Grup Bakanvekili Ahmet Yldrm, bir gazetecinin, engalde hangi güçler var? sorusunu Kürtçe konuarak yantlarken Binlerce Ezidi kadn DA çetelerinin elinde, herkes özgürletirilmeyene kadar kimsenin hakk yoktur. engalde savunma güçleri var. Baka güçlerin savunmasna ihtiyaç duyulmamaktr. Kürdistan Bölgesinde HDPnin birçok kez temaslar gerçekleti. Sadece KDP ile deil, Goran ve YNK (KYB) bata olmak üzere bütün siyasi kurulular ile görümemiz oldu. Sonuç olarak, Mesut Barzani ile birlikte Kürt halknn, Kürt kanna neden olmamas yönünde anlamaya vardk. Bugün tarihte yaananlarn yeniden tekrar etmesini istemiyoruz. Artk Kürtlerin dünya çapnda geldii önemli bir nokta var. Kürtler bugün birbiri ile çatmas deil, Kürtlerin bugün sadece birlie ihtiyac var ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git