Kerkük'te hayat normale dönüyor

Irak'ta yaklaşık iki hafta önce merkezi hükümete bağlı güvenlik güçlerinin denetimine geçen Kerkük merkezinde hayat normale dönerken, kent sakinleri de kendilerini artık daha güvende hissettiklerini söylüyor.

Haberler 03.11.2017 - 08:25 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kerküklüler, tüm gruplarn bir arada güven içinde yaamasndan duyduklar memnuniyeti dile getirdi.

Büyük çar esnafndan Kamil Hançerci, Kerkük imdi daha da güvenli, ancak çar ve pazarlarda alveri oldukça durgun. Hayatn her geçen gün daha da normale dönmesiyle piyasada da hareketlilik olacan umuyoruz. dedi.

Kürtlerin younlukta yaad orca Mahallesi sakini, taksi oförü amal Tahir de güvenlik endiesi yaamadklarn belirtti. Tahir, u an kendimizi daha güvende hissediyoruz, ama akamlar pek taksi ii yok. Eskiden gecenin bir saatine kadar taksicilik yapyorduk, ama imdi havan kararmasyla ilerimiz azalyor. diye konutu.

Kerkükte hayat normale dönüyor

Silah tamann yasaklanmasndan memnun olduklarn dile getiren Kerküklü esnaf Müeyyet Turucu ise Kentin silahl kiilerden arndrlmas en büyük güven kaynamz oldu. Operasyon öncesi her yerde silahl kiiler vard ama imdi bir tek polis güçlerinde silahn olmas oldukça memnuniyet vericidir. dedi.

Kerküklü vatanda uvan Tomari de kentteki gündelik hayatn normale dönmesinden çok mutlu olduunu söyledi. Tomari, Kerkükü terk eden aileler geri dönüyor ve devlet kurumlar mesai yapyor. te bu en önemli gelimedir. Kerkükün tüm etnik ve mezhepsel gruplarn yaad güvenli bir kent olmas bizi mutlu ediyor. ifadesini kulland.

Merkezi hükümete bal güvenlik güçleri, 16 Ekimde balatlan operasyon sonucu Kerkük bata olmak üzere Pemergenin elinde tuttuu tüm tartmal bölgelerde kontrolü salamt.

Ana Sayfaya Git