Kerkük'te IŞİD'e büyük darbe: 132 terörist öldürüldü

Kerkük'e bağlı Havice'yi terör örgütü IŞİD'den kurtarma operasyonunun ikinci aşamasının başlamasından saatler sonra, güvenlik güçleri kurtarma operasyonları kapsamında önemli ilerlemeler kaydetti.

Haberler 01.10.2017 - 08:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Haviceyi Kurtarma Operasyonlar Komutanl, El Abbasi kasabasi ve 14 köyü terör örgütü IDden kurtardn duyurdu. Haviceyi Kurtarma Operasyonlar Komutan Abdul Emir Reit Yaralla, güvenlik güçleri Kerküke bal olan El Havice ilçesinin ( Garip 1, Garip 2, El Gerne, El lgaye, El Hecame, El ecre, El Mustah, Hamod El Halaf, El Ablat, Namile, Tuveyriye, el avasi, Hamd El Suveyd ve El Amudiye ) köylerini terör örgütü IDden kurtardn açklad.

132 TERÖRST ÖLDÜRÜLDÜ

Haviceyi Kurtarma Operasyonlar Komutanl ayrca, terör örgütünün iletiim istasyonunu ve 17 teröristi etkisiz hale getirerek Kerkükün batsnda Stratejik bir yolu ele geçirdiini açklad. Öte yandan, Federal Polis güçleri ile teröristler arasnda El Abbasi asabasnda yaanan iddetli çatmalarda 19 ID teröristi ve terör örgütü IDe ait 3 arac etkisiz hale getirdii belirtildi. Ayrca sava medya hücresi tarafndan yaplan açklamaya göre,Havice ilçesindeki ID karargah ve silah donatml araçlarna kar sava uçaklar tarafndan yaplan hava operasyonlarnda en az 96 teröristin öldüünü ve biri bomba yüklü olmak üzere 13 aracn imha edildiini duyurdu.

Ana Sayfaya Git