Kerkük'teki Araplar Peşmerge'nin dönmesini istemiyor

Irak'ın Kerkük kentinde yaşayan Araplar, Peşmerge güçlerinin Bağdat hükümeti ile Irak Kürt Bölgesi Yönetimi (IKBY) arasında sağlanacak olası bir anlaşmayla yeniden kentte görev yapmasını istemediklerini belirtti.

Haberler 03.03.2018 - 10:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Arap Projesi Partisi Siyasi Büro Üyesi Abdurrahman Münid el-Asi, Olas bir Badat-Erbil anlamasnda Pemerge güçlerinin yeniden Kerkükte görev yapmasn istemiyoruz. dedi.

Pemergenin Kerkükte bulunduu dönemde kentte büyük bir istikrarszln yaandn ifade eden Asi, Pemergenin federal polis, ordu ve Terörle Mücadele Polis güçlerinden oluan Ortak Operasyonlar Komutanl bünyesinde yer almas kabul edilemez ve endie verici bir durum. Bir kez daha bu kentte tek silahl gücün hkim olduu günleri yaamak istemiyoruz. diye konutu.

Terör örgütü DEA bahane ederek Pemergenin Kerkükü ele geçirdiini söyleyen Asi, öyle konutu:

Kürt milliyetçilii düüncesiyle hareket eden Pemerge güçleri kentteki dier etnik gruplara zarar verdi. Kentte tek tarafl yönetimlerin ortaya çkmasna neden oldu. Kerkükün tüm Kerküklülerin olmasn istiyoruz.

Pemerge gücünün Kerkükte varlk gösterdii 2014-2017 yllarnda terör saldrlarn önlemek gerekçesiyle kentin güneyinde Araplara ait 116 köyü yerle bir ettiini ileri süren Asi, Kentimizde Irak bayra ve Irak güçlerini görmek istiyoruz. Kerkükü korumak bahanesiyle kenti ele geçirerek ülkeyi bölen hiçbir gücün burada olmasn istemiyoruz. ifadelerini kulland.

Irak Babakan Haydar el- badiye seslenen Asi, unlar kaydetti:

Irakn toprak bütünlüünü savunan Irak ordusu, federal polis ve Terörle Mücadele Polis gücünden oluan ortak operasyonlar komutanlnn Kerkükte varln sürdürmesini istiyoruz.

Ana Sayfaya Git