Kerry’ye, Filistin’de şok!

İsrail’den sonra Filistin’i de ziyarete giden ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Ramallah’ta protestolarla karşılaştı.

Haberler 24.11.2015 - 21:20 Son Güncelleme : 24.11.2015 - 21:20

ABD Dışişleri Bakanı John Kerrynin İsraildeki açıklamalarının ardından Filistinli tüm grupları kapsayan koordinasyon komitesi tarafından organize edilen gösteriye, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Kurulu üyeleri ve farklı grupların yöneticileri katıldı.

Gösteride ABD karşıtı slogan atılırken, uluslararası topluma Filistinlileri koruyun çağrısı yapıldı.

Gösteride AA muhabirine konuşan FKÖ Yönetim Kurulu üyesi Vasil Ebu Yusuf, Kerrynin bugün ağzından çıkanlar, işgalci İsrail yanlısı olan ABD yönetiminden beklenen bir açıklama. ABDli bakan, kurban ve cellat arasında eşit mesafede dedi.

Ebu Yusuf, Bu açıklamalar gerçeğin saptırılmasıdır. İsrailin yaptığı uluslararası hukuka göre cezası olan organize devlet terörüdür. Anlaşma yapmak için çabalayan, işgal ve Yahudi yerleşimciler olan terör kaynaklarını kurutmalıdır. John Kerrye mesajımız işgal altında yaşamamız mümkün değil, işgal sona ermelidir diye konuştu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahunun Batı Kudüsteki ofisinde gerçekleşen görüşme öncesi konuşan Kerry, Hiç kimse makas, bıçak ya da arabayla işlenen gündelik şiddetle yaşamak zorunda kalmamalı. Bu şiddet olayları kınanmayı hak ediyor ve bir milletin gündelik hayatında yaşadığı suçsuz insanların ölümüne yol açan tüm terör olaylarını kınıyorum demişti.

John Kerry, ayrıca İsrailin kendini savunma yükümlülüğü olduğunu ve bunu da yaptığını belirtmişti.

AA

Ana Sayfaya Git